Kondisok miért nem ajánlják a tejet?
laktóz érzékenyeknek nem jó,a protein felszívódást pedig lassítja,ezen kívül mást nem tudok nem is nagyon folytam bele a tejtémába
nekem elég ok hogy sok benne a zsír,még a zsírszegényben is
de miért baj a zsír? az egy dolog, hogy laktózérzékenyeknek nem jó, de ez olyan, mintha a miért nem jó a kenyér? kérdéshez beírnád, hogy vannak lisztérzékenyek is.
ugye tudod, hogy az étkezési (tehát növényi és állati) zsiradékoktól nem hízol jobban, mint bármely más tápanyagtól? a lipidszövet az egy más dolog.
azért mert a zsír amit tartalmaz telített zsír és nem pedig telítetlen.
a telített zsír hizlal még a telítetlen zsírt a szervezet energia ként felhasználja és nem hizlal.
testépítők kenyeret sem igazán esznek mert nem valami jó ch forrás,rizs a legjobb olcsó is és jó is.
na ez aztán tesótudomány volt a javából.
nem attól hízol, hogy telítetlen, vagy telített. attól hízol, hogy több energiát viszel be, mint amennyit felhasználsz, és a tested ezt a biológiailag legoptimálisabb formában használja fel, vagyis zsírként raktározza. önmagában ehetsz töménytelen sok akármilyen zsírt (persze ez leterheli a tested, a zsírból vonja ki legnehezebben az energiát, részben ezért vagy rosszul a zsíros dolgoktól), amennyiben a kalóriabeviteled a korrigált BMR-ed alatt van, akkor nem fogsz hízni. persze kérdéses, hogy elhanyagolni a megfelelő mennyiségű fehérjét és szénhidrátot mennyire jó megoldás.
utolsó
zsírt minden képen kis menyiségben kell bevinni de nem hülyeségből van az hogy nem telített kell hanem telítetlen,de ha neked mindegy akkor egyed csak a telítettet aztán majd az érrendszered meg a szíved is meghálálja.
és ha én hülyeséget beszéltem azzal hogy a telített jobban hizlal mint a telítetlen akkor nézd meg ezt a videót.tekerd 7:55-höz és zoli elmondja.
http://www.youtube.com/watch?v=JZFk1n-qOIE&feature=player_em..
attól, hogy Vörös Zoli ezt mondja, még nem feltétlenül igaz. mutass egyetlen tanulmányt, vagy komolyabb dietetikai oldalt ami ezt igazolja.
mellesleg a telítetlen zsírsavak kevesebb energiát is tartalmaznak, mint a telítettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!