Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Saját súllyal való edzés?

Saját súllyal való edzés?

Figyelt kérdés

Már sokat olvastam arról, hogy 15-16 éves kor előtt nem nagyon érdemes elkezdeni nagy súlyokkal edzeni. Mivelhogy 13(F)éves vagyok úgy gondoltam, hogy a saját súlyommal fogom formálni magam. (fekvőtámasz, húzódzkodás stb)

A kérdésem az lenne, hogy ha ehhez valami étrendet is kitalálok akkor mennyire izmosodnék meg tőle?

Ezen kívül ha szerintetek ennek egyáltalán van értelme, akkor hogyan és mennyit kéne étkeznem?

Tudom fiatal vagyok még ehhez, de még is csak szeretnék valami izmot magamra :).

Emellett amúgy úszni illetve futni fogok járni.

Előre is köszi a válaszokat és bocsi ha valami hülyeséget írtam, még nem nagyon értek hozzá. :)

2011. aug. 27. 01:24
 1/6 anonim válasza:
A húzódzkodás és fekvő jó ötlet, de ezektől szálkásodni fogsz azaz nem lesznek combvastag karjaid meg irtózatos széles vállad hanem vékonyabb de meglehetősen izmos leszel, persze ez a te genetikádtól és örökölt génjeidtől is függ. Étrendileg nem kell semmi különös, rendszeres legyen és viszonylag változatos, a heti rendszerességű mekizést ilyeneket hanyagold.
2011. aug. 27. 03:01
 2/6 ✮ʝօк&# ***** válasza:

Igen az első válaszolóval értek egyet. Azért azt szögezzük le hogy ezzel a technikával sokkal lassabban megy az alakformálás, és messze nem lesz olyan látványos, viszont bivalyerős leszel ha kitartóan csinálod, és egyáltalán nem vagy hozzá fiatal. A saját testsúlyos gyakorlatokat nem lehet túl korán kezdeni, mivel a testedet a legmegfelelőbb mozgástartományban mozgatják meg :) Én a "Fegyencedzés" c. könyvet kombinálom a "Meztelen harcossal" és már egy hónap alatt iszonyatos erőnövekedésen mentem keresztül. (Tudtam csinálni 10 szabályos fekvőtámaszt és most már tudok 15 szabályos szűk fekvőt) .

Kajálás meg tényleg csak annyi, hogy egyél addig ameddig jóllaksz, és kerüld a kólát,hamburgert, meg rokonaikat. :) hajrá

2011. aug. 27. 08:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Előző hozzá szólóval nem értek egyet saját test súlyos edzésekkel sokkal gyorsabb a fejlődés csak nem a tele szteroidozott kondisokkal kell össze mérni . Valóban az egész genetika van aki szedd össze vissza minden szart és kondiba se lesz nagyobb . Komolyan kell venni amit csinálsz rendszeresen és amint képes vagy rá újabb gyakorlatra menni (fegyencedzésben ) így lehet fejlődni gyorsan
2011. aug. 27. 18:21
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2011. aug. 27. 23:49
 5/6 ✮ʝօк&# ***** válasza:
Utolsó. Nem azt mondtam hogy a fejlődés lassabb. Hanem azt hogy az alakformálás. És ez bizony így is van.
2011. aug. 28. 13:22
 6/6 anonim ***** válasza:
ez csak azért mondod mert még alap szintjén vagy az edzés technikának , legalábbis amit leírtál a szerint még nem igazán jársz még a közepén se a könyveknek majd mikor elkezded a komolyabbakat akkor tetszetős lesz . Most már tudok jobb kezemmel egykezes fekvőt csinálni és azt kell mondjam jó dolog tényleg ha valakinek jó a genetikája akkor még gyorsabban fog fejlődni ha valakinek olyan a genetikája hogy nem fogékony annak meg se ez se a súlyzós edzés nem fog segíteni viszont ennél az edzésnél kőkemény lesz szóval azért még ebben az esetben is érdemes csinálni . ugyebár maga a fegyenc edzés könyv is kemény izmokat ígér "eredményes" gyakorlatokkal . Mondom menj tovább nyugodtan menj tovább a fegyenc edzésbe ha tudsz szűken 20 as szériákat (nekem kondi után ez nem volt olyan nehéz még) akkor ha ezt komolyan veszed egy hónap után mehetnek ezek a trükkös félkezesek . Nagyon óvatosan kell elolvasni mit ír róla a pali mert a 2-3 szinten belül a labdával nagyon lehet csalni és ezt nem lehet megengedni magadnak ha fejlődni akarsz
2011. aug. 28. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!