Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kondizni szeretnék járni, de...

Kondizni szeretnék járni, de hogyan is végezzük a gyakorlatokat?

Figyelt kérdés
Kedző vagyok. Valaki pár szóban fel tudná nekem vázolni hogy egy edzés hogy néz ki? Annyit tudok hogy 10-ismétlést kell csinálni gyakorlatonként. Illetve a szériák azok amikor emelünk a súlyokon, vagy a külömböző gyakorlatok? Meg egy edzésen belül egy gépen ha megcsiálunk pl 10-et akkor emelni kell a súlyt, aztán így is még tizet, és így tovább amig már nem megy?
2011. aug. 23. 15:06
1 2
 1/12 dirtboy ***** válasza:

vegyük a 4x10et.

azt jelenti hogy 4 sorozat összesen az adott gyakorlatból és 10ismétlés olyan súllyal amivel a 10 a max amit meg tudsz csinálni,a súlyt azt ahhoz állítod hogy menyire fáradt már az izmod de a 10 az mennyen.

Később variálhatod az ismétlésszámot /kezdésnek jó a 10/ hogy megnézd hogy melyik válik be neked a legjobban.

ha ennyire nem vagy képben a dologban várj még vele addig amég az alábbi oldalt át nem rágtad. jó olvasást. [link]

2011. aug. 23. 16:01
 2/12 Takumi ***** válasza:

Ahogy én edzek:

AZ elején bemelegítés, amit aznap edzek izomcsoportot azt átmozgatom. Ütána a gyakorlatokat kis súllyal kezdem, majd növelem egészen addig, míg az utolsóba már csak pár megy. Az ismétlésszámot is ennek megfelelően csökkentem. Általában két szeren szoktam lenni, pl.: Scott pad és mondjuk vmi tricepsz gyakorlat. Minden izomcsoportra több gyakorlatot csinálok, van aki többet szeret van aki kevesebbet. A folyadékbevitelre ügyelek. Az edzés végén hasazok mindig, utána lenyújtom az edzett izmot, megiszom a turmixom és hazamegyek. Nagyjából ennyi. Olyan meg nincs hogy kell olyan van hogy lehet, majd ha már jársz edzeni 1 idő után úgyis rájössz, hogy neked melyik módszer tetszik, használ.

2011. aug. 23. 17:42
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi második! Elsőtől kérdem, hogy ha jólértem akkor a 4x10-re pl egy konkrét példa: kezdésnek mondjuk 25kg-ot nyomok fekve, ebből 10-et, aztán emelem a súlyt, és abból mondjuk csak 6-ot tudok, az már 2x10-nek számít ugye? Szoval ha pl 4X10-et akarok akkor 4 külömböző nehézségű súlyt emelek, jólértem?
2011. aug. 23. 19:00
 4/12 A kérdező kommentje:
Mndezt egy alkalommal
2011. aug. 23. 19:02
 5/12 Takumi ***** válasza:
Na leírom én hogy nyomok fekve. Bemelegítésnek 30kg ebbe 1x, utána 50kg ebbe szintén 1x 70kg ebbe 6szor, 80kg ba szintén 6szor, és 90 be amennyi megy. Ez változó vagy hogy 6 van hogy 3. Aki 200 al nyom az ne fikázzon:D
2011. aug. 23. 19:07
 6/12 dirtboy ***** válasza:

első vagyok

nem,ha ragaszkodsz a 4x10hez akkor mind a 4 sorozatnál 10et kell nyomnod.

amit le írtál hogy másodiknak már 6ot nyomsz azt úgy írják hogy 4x10-6-4-3,mondjuk hogy 6 után a következőkben már csak 4 és 3 ism. megy azért írtam úgy.

a 4x10 az úgy néz ki hogy első sorozat 10ism. második 10 ism. harmadik 10 ism. negyedik 10ism.

és ezek már a munka sorozatok,szóval bemelegítés után kezdődnek.

2011. aug. 23. 19:20
 7/12 dirtboy ***** válasza:

Takumi

nem értem nálad azt a /bemelegítés 30kilóba 1x/

úgy érted hogy 1etlen egyszer nyomod ki a 30kilót és az a bemelegítés???

vagy félre értelmeztem?

2011. aug. 23. 19:23
 8/12 Takumi ***** válasza:
tizenvalahány:1x
2011. aug. 23. 20:06
 9/12 dirtboy ***** válasza:
jjjaaa így már értem
2011. aug. 23. 20:23
 10/12 A kérdező kommentje:
hm, értem, de ha 4x10-et akarok akkor nagyon kis súlyokkal kell, hogy a 4.sorozatnál is mennyen a 10-ismétlés. ..viszont akkor is fogok fejlődni? vagy ha a négy sorozatnál nem emelem a súlyokat?
2011. aug. 23. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!