Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Natúron edzve súlyokkal,...

Geri31 kérdése:

Natúron edzve súlyokkal, koksz és táplálékkiegészítők nélkül el lehet-e érni közel ugyanazt csak hosszabb idő alatt, vagy felejtős?

Figyelt kérdés
2011. aug. 21. 20:14
1 2 3 4 5 6
 11/53 A kérdező kommentje:
Sokat olvasok utána, főleg neten, de gyakran írják több oldalon is ugyanazt, ezért ebben nem igazán okosodtam ki. Tudom mi kell és mi nem ahhoz hogy fejlődjek, és nyilván sokkal gyorsabb lenne ha napi 1-2 fehérjeturmix is lemenne. Értem amit mondasz, hogy edzés után pótolni kell a glikogént és visszaépíteni az izomzatot fehérjékkel. Épp ezért lényeges a kérdés, hogy rásegítés nélkül is elérhető-e jó eredmény, vagy mondjuk 2 év, és egyszerűen megáll a fejlődés, mert ott a vége, nem tudok természetesen több tápanyagot bevinni, mint szükséges hogy még erősödjek/vastagodjak!?
2011. aug. 21. 21:03
 12/53 Zakathol ***** válasza:
Akkor úgy írom: Orvosilag nincs bebizonyítva, hogy a táplálékkiegészítőkben olyan anyag lenne, amitől egészségkárosodást szenvedhetnél. (még a sokak által rémként kezelt aszpartámról sincs konkrét tudományos bizonyíték, hogy rákot okoz)
2011. aug. 21. 21:03
 13/53 Zakathol ***** válasza:
Felépíthető maximális izomtömeg szerintem: tápkieg nélkül < tápkieggel <<<<<<<<++++++ kox-szal :D
2011. aug. 21. 21:06
 14/53 A kérdező kommentje:

Ja, írtam feljebb 91 vagyok és 105-nek tudnék örülni. Igazából úgy érzem türelmes vagyok, nem akarok azonnal gorillának kinézni, sztem reális amit kitűztem, csak kérdés hogy műkszik-e ez gyakorlatban natúr kajával? Nyilván egy tápkieget nem ítélek el, mint a kokszkúrákat és növekedési hormonokat stb... de szeretnék anélkül ha lehet elérni egy elég komoly célt. Egy cimbim edz 3 éve, és azt mondja, hogy már kb hónapok óta egy szinten van, és nem mozdul el onnan sehogyan sem. Viszont ahol ő jár, az nekem nem elég, én egy olyan szinten nem akarnék még leragadni. Reménykedek benne, hogy a kemény edzés, sok kaja, és sok pihi meghozza majd az eredményt!

Köszönöm a válaszokat, Zakatholnak az építő tanácsot. Továbbiakat is szívesen meghallgatok!

Gergő

2011. aug. 21. 21:11
 15/53 anonim ***** válasza:
47%

GreenTea

A kérdésre az a válasz, hogy naturálként, tápkieggel vagy anélkül, edzhetsz bármilyen jól, kajálhatsz tökéletesen, soha nem fogsz elérni olyan szintet, mintha koxolnál mellé.

Írtál egy ilyet:

"Nem vagyok kémikus, se okoskodó ember, de ezektől a táplálékkiegészítőktől ugyebár növekedést tapasztal az ember. Lehet-e szimplán ez természetes fehérjétől?"

Erős túlzás lenne azt állítani, hogy valaki a táplálékkiegészítőtől növekedést tapasztal. Aki ezt kijelenti az egyszerűen hülye (nem rád gondolok). Ez tápkieg, tehát kiegészíti a táplálkozásodat, így a kiegészített étrended miatt fejlődhetsz, nem kizárólag a kiegészítő miatt.

"Lehet-e szimplán ez természetes fehérjétől?"

Ha nem hiszed hogy szimplán a természetes fehérjétől növekedni lehet, akkor teljes mértékben értelmét veszti a kérdésed, mivel te kizárólag szilárd táplálékokat akarsz fogyasztani, amik természetes fehérjéket tartalmaznak. Ezzel a kérdéssel megkérdőjelezed azt, hogy rendes kajával fejlődhet egy ember. Hogyne fejlődhetne?!

Nem akarlak rábeszélni kiegészítőkre, - vitaminokat leszámítva, mert az kell - de egy edzés utáni turmix sosem árt. (kivéve ha letüdőzöd)

2011. aug. 21. 22:25
 16/53 anonim ***** válasza:

GreenTea

Ha 105 kg-ot akarsz elérni, akkor arra azt mondom, hogy a magasságoddal simán elérheted. Genetika függő is, de azt a szintet idővel teljesítheted.

2011. aug. 21. 22:26
 17/53 anonim ***** válasza:

"és nyilván sokkal gyorsabb lenne ha napi 1-2 fehérjeturmix is lemenne."

Ilyen kijelentés és ehhez hasonlók után képzelem milyen lehet az a 91 kiló... 105 kiló a büdös életben nem leszel még koxal sem, ennyi tudással. Olvasgassál még egy pár évet. mielőtt nekikezdesz. Schwarzenegger volt 188 centijéhez 107 kiló a színpadon, akkor gondolkozz el te mit akarsz....

2011. aug. 22. 06:32
 18/53 A kérdező kommentje:

G'sback!

Nem vagyok se idióta, se dagadt, ha ezekre gondolsz. Utána olvastam már párszor hidd el, és nem arra vagyok kíváncsi hogy valaki a távolból leírja, hogy milyen vagyok. Arnolddal példálódzol? A színpadon full szálkás volt nőket megszégyenítő derékkal, és nem túl vastag lábbal. Én nem Schwarzenegger akarok lenni, mint említettem is, egyszerűen arra lettem volna kíváncsi, hogy "sima" étrenddel nem áll-e meg hamarabb a fejlődés mint szeretném?

De köszi az "építő kritikát"

2011. aug. 22. 08:07
 19/53 anonim ***** válasza:
91 kiló... Megtippelem, hogy 175-180 cm körül vagy...Még ha azt is mondod, hogy nem vagy kövér. Egyébként ismerősöm aki olyan 183-185 cm és 69-70 kilósan kezdett edzeni, 2 év mulva 85 kiló lett. Elég izmos. Csak most kezdte a táplálékkiegészítőket használni, ami NEM ÁRTALMAS!
2011. aug. 22. 08:25
 20/53 anonim ***** válasza:
85%

Meg fogod kapni az első normális választ. A táplálékkiegészítők nem fontosak,kivételt képeznek a vitaminok. Ha be tudsz vinni elegendő szénhidrátot és fehérjét nem lesz szükséged semmire. A fehérjeporokra azt mondani, hogy egészséges, erős túlzás. A veséknek nem hiányzik a szintetikus fehérje bárki bármit mond, a többi összetevőjéről nem is beszélve, de azt sem állítanám egyértelműen, hogy egészségtelen.

Kox nélkül sosem lehetsz akkora, mint egy versenyző, ennek egyszerű oka az, hogy a felfújt izomzat a szervezet számára teher. Naturálként is lehetsz bivalyerős, főleg, hogyha összekötöd a konditermi edzést valami kardiós sporttal,ami a szivedet és a tüdődet is erősíti, lehet ez egy kajak-kenu, akár úszás, vagy küzdősport. A profi testépítők teste abnormális, nekem például sokkal jobban tetszik az a testalkat, amit hosszú évek kemény munkájával érsz el szteroid nélkül.

Ez az én véleményem

2011. aug. 22. 10:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!