Natúron edzve súlyokkal, koksz és táplálékkiegészítők nélkül el lehet-e érni közel ugyanazt csak hosszabb idő alatt, vagy felejtős?
Ja, írtam feljebb 91 vagyok és 105-nek tudnék örülni. Igazából úgy érzem türelmes vagyok, nem akarok azonnal gorillának kinézni, sztem reális amit kitűztem, csak kérdés hogy műkszik-e ez gyakorlatban natúr kajával? Nyilván egy tápkieget nem ítélek el, mint a kokszkúrákat és növekedési hormonokat stb... de szeretnék anélkül ha lehet elérni egy elég komoly célt. Egy cimbim edz 3 éve, és azt mondja, hogy már kb hónapok óta egy szinten van, és nem mozdul el onnan sehogyan sem. Viszont ahol ő jár, az nekem nem elég, én egy olyan szinten nem akarnék még leragadni. Reménykedek benne, hogy a kemény edzés, sok kaja, és sok pihi meghozza majd az eredményt!
Köszönöm a válaszokat, Zakatholnak az építő tanácsot. Továbbiakat is szívesen meghallgatok!
Gergő
GreenTea
A kérdésre az a válasz, hogy naturálként, tápkieggel vagy anélkül, edzhetsz bármilyen jól, kajálhatsz tökéletesen, soha nem fogsz elérni olyan szintet, mintha koxolnál mellé.
Írtál egy ilyet:
"Nem vagyok kémikus, se okoskodó ember, de ezektől a táplálékkiegészítőktől ugyebár növekedést tapasztal az ember. Lehet-e szimplán ez természetes fehérjétől?"
Erős túlzás lenne azt állítani, hogy valaki a táplálékkiegészítőtől növekedést tapasztal. Aki ezt kijelenti az egyszerűen hülye (nem rád gondolok). Ez tápkieg, tehát kiegészíti a táplálkozásodat, így a kiegészített étrended miatt fejlődhetsz, nem kizárólag a kiegészítő miatt.
"Lehet-e szimplán ez természetes fehérjétől?"
Ha nem hiszed hogy szimplán a természetes fehérjétől növekedni lehet, akkor teljes mértékben értelmét veszti a kérdésed, mivel te kizárólag szilárd táplálékokat akarsz fogyasztani, amik természetes fehérjéket tartalmaznak. Ezzel a kérdéssel megkérdőjelezed azt, hogy rendes kajával fejlődhet egy ember. Hogyne fejlődhetne?!
Nem akarlak rábeszélni kiegészítőkre, - vitaminokat leszámítva, mert az kell - de egy edzés utáni turmix sosem árt. (kivéve ha letüdőzöd)
GreenTea
Ha 105 kg-ot akarsz elérni, akkor arra azt mondom, hogy a magasságoddal simán elérheted. Genetika függő is, de azt a szintet idővel teljesítheted.
"és nyilván sokkal gyorsabb lenne ha napi 1-2 fehérjeturmix is lemenne."
Ilyen kijelentés és ehhez hasonlók után képzelem milyen lehet az a 91 kiló... 105 kiló a büdös életben nem leszel még koxal sem, ennyi tudással. Olvasgassál még egy pár évet. mielőtt nekikezdesz. Schwarzenegger volt 188 centijéhez 107 kiló a színpadon, akkor gondolkozz el te mit akarsz....
G'sback!
Nem vagyok se idióta, se dagadt, ha ezekre gondolsz. Utána olvastam már párszor hidd el, és nem arra vagyok kíváncsi hogy valaki a távolból leírja, hogy milyen vagyok. Arnolddal példálódzol? A színpadon full szálkás volt nőket megszégyenítő derékkal, és nem túl vastag lábbal. Én nem Schwarzenegger akarok lenni, mint említettem is, egyszerűen arra lettem volna kíváncsi, hogy "sima" étrenddel nem áll-e meg hamarabb a fejlődés mint szeretném?
De köszi az "építő kritikát"
Meg fogod kapni az első normális választ. A táplálékkiegészítők nem fontosak,kivételt képeznek a vitaminok. Ha be tudsz vinni elegendő szénhidrátot és fehérjét nem lesz szükséged semmire. A fehérjeporokra azt mondani, hogy egészséges, erős túlzás. A veséknek nem hiányzik a szintetikus fehérje bárki bármit mond, a többi összetevőjéről nem is beszélve, de azt sem állítanám egyértelműen, hogy egészségtelen.
Kox nélkül sosem lehetsz akkora, mint egy versenyző, ennek egyszerű oka az, hogy a felfújt izomzat a szervezet számára teher. Naturálként is lehetsz bivalyerős, főleg, hogyha összekötöd a konditermi edzést valami kardiós sporttal,ami a szivedet és a tüdődet is erősíti, lehet ez egy kajak-kenu, akár úszás, vagy küzdősport. A profi testépítők teste abnormális, nekem például sokkal jobban tetszik az a testalkat, amit hosszú évek kemény munkájával érsz el szteroid nélkül.
Ez az én véleményem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!