A bicepsz növelésére melyik gyakorlatok a legjobbak? (Amik gyorsan növelik a nagyságát)
Ha a karod "vastagságát" akarod növelni, akkor a bicepsz edzés bőven nem elég. A tricepsz adja a kar vastagságának nagy hányadát. Szóval javaslom hogy arra is gyúrj. Ha gyúrsz rendesen és a bicepszeddel nem vagy megelégedve akkor: Scott padon egykezes súlyzókkal, francia rúddal, egyenes rúddal; ugyanezek állva is mehetnek. Vannak különböző gépek is amiket most nem fogok felsorolni de szerintem feltalálod magad. Ha gyúrsz testet építesz, ne felejtsd el hogy az egész tested meg kell dolgoztatnod, a lábak edzése pont ugyanolyan fontos mint a kar edzése. Bontsd fel az edzés napjaidat izom csoportokra, pl: 1.nap:mell-kar-vádli, 2.nap:Láb-has, 3.nap:Váll-hát vádli.
Nem kioktatásnak szántam ezt a választ, de nem tudom hogy hogy edzel, sokkal arányosabb és szebb tested lesz hogyha mindenre edzel, az úgy nem megy hogy csak karra. Üdv
Az itteni, fittnesziparon nevelkedett tudatlanoknak ajánlom Paul Wade: Convict Conditioning (Fegyencedzés) című könyvét. Ingyen és gyorsan leszel erősebb, mint a gyúrótermi fájósízűletű felpumpált izomzatú bácsik. Amúgy nem ajánlatos bicepszre gyúrni, ez is borzasztó hibája a múlt évszézad közepe utáni agymosásnak, hogy izoláljuk az izmokat, jó az nekünk. Több, mint 500 izmunk van, amiből egy egy ilyen géppel/súlyzóval végzett mozdulatsor alig dolgoztat meg néhányat, és hogy mindegyik dolgozzon, rohadt sok időt és pénzt el kell cseszned. Továbbá nem jó gyorsan fejleszteni az izmokat, mert az ízületeid és szalagjaid lemaradnak, és manapság az járja, hogy a régebbi gyúrósok edzése és valamilyen fájdalom kéz a kézben járnak.
A Fegyencedzés (mint a címe is mutatja) hat olyan, testsúllyal végzett gyakorlatsorozaton visz végig cirka 10 hónap alatt, ami átdolgozza az egész tested, és aminek a végére látványos és hasznos fejlődésen mész át. Nem felpumpált izmaid lesznek, hanem megerősített ízületeid, szalagjaid, védettebb gerinced és törzsed lesz/lesznek. Mindez napi kb 20 percért cserébe, úgy, hogy nem veszíted el a motivációdat.
Én próbáltam régen gyúrni, 5 hónapig tartott a lelkesedésem, és eredmény híján abbahagytam. A fegyencedzés sokkalta hatékonyabban tanított meg bánni a testemmel. Az a baj, hogy az 1950-es évektől azt nyomják az emberek fejébe, hogy ahhoz, hogy erős legyél, el kell menned a "terembe", be kell fizetned, etcetera. Pedig 1900 előtt jóformán nem voltak gyúrógépek, mégis nézz rá bármely korábbi, akár ókori képre, festményre, mekkora izomzatuk volt az akkori embereknek. A spártaiak is testsúlygyakorlatot nyomattak, nem súlyzókat.
ma 22:22
kérdést feltették 2011-08-17
mai dátum 2013-07-11
szép dolog a segítő készség de aktuális kérdésekbe fektesd inkább az energiát,csak jó tanács.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!