Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Van olyan aki otthon dvdre...

Van olyan aki otthon dvdre csinálja a yoga gyakorlatokat? Bevált? Ezzel lehet formálni az alakod?

Figyelt kérdés
én most vásároltam egy dvd-t [link] de szőnyegen csinálom nem pedig matracon az baj?
2011. aug. 8. 14:43
 1/2 anonim ***** válasza:

a jóga harcművészeti szempontból a test erősítésére (értsd hajlékonyság, erő növelésére) szolgált.

ma már azért mások az elterjedt gyakorlatok, és azokat is leginkább egy edző keze alatt célszerű tanulni, aki kijavíthat!

egyébként a jóga ami ma elterjedt, ha jól emlékszem, nem járt nagy izomfeszülést igénylő gyakorlatokkal (nem erősít) inkább az egyensúlyi gyakorlatok a nehezek, illetve a nagy hajlékonyságot igénylők. a testet sem pörgeti fel nagyon, tehát a zsírégetést nem nagyon segíti elő.

formáló hatása így nem tűnik túl jelentősnek. egyébként jó.

2011. aug. 11. 10:22
 2/2 anonim válasza:

Én nemrég kezdtem el egy hatha yoga típusú gyakorlatsort, mert le szerettem volna adni azt a kb. 5 kg felesleget, ami lerakódott ide-oda és nekem bevált, már lement 2,5 kiló! :) ... és rugalmasabbnak is érzem magam azóta. Szóval én mindenképp ajánlom, saját tapasztalat alapján. :)

Persze az is igaz, hogy, mint mondtam is, én csak pár kilótól akartam megszabadulni és nem 25-től! :)

És minden nap csinálom, kb. egy órás a videó, amire gyakorlok. Sosem volt tőle izomlázam, nem túl nehéz egyik gyakorlat sem - csak a jótékony hatásait érzem, úgyhogy hajrá, kezdd csak el... :)

(Ja, én vettem hozzá a Tesco-ban egy legolcsóbb "jógamatracot", 1700.-ért, azon szoktam, mert az első óra után rájöttem, hogy a padlószőnyegen nem olyan jó, parkettán meg szétmegy a térdem...)

2012. máj. 24. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!