Egyszerre lehet fogyni és edzeni is? (bövebben lent)
elég jó kis pocakot felszedtem. le szeretném adni. tudom már mit hogyan de most az lenne a kérdésem hogy jó lesz ez így?
délelött 9-10 körül bemegyek a terembe egy 40-50 perces gyors sétára, majd délután 5-6 körül ismét visszamegyek edzeni. Jó ez így vag inkább cseréljem meg? vagy osszam be külön napokra, tipp?
de legalábbis szálkásító étrendet :)
40-50 perces gyors sétát.... mielőbb kezdj rendesen edzeni.
tegyük fel, hogy ez az edzésed.
akkor: edzés előtt ~1,5 órával komplett étkezés ajánlott. reggel is. talán ez még jó is, mert energiával el leszel látva, de már reggel valamelyest stimulálod a tested, ezért több energiát égetve vágsz neki a napnak..
legalábbis jelenlegi tudásom/ ismereteim szerint.
A fogyáshoz kevesebb kcalt kell bevinni, mint amit elégetsz.
Az izomnöveléshez többet.
A kettő üti egymást.
Én nyílván hülye vagyok : De amikor elkezdtem edzeni 48 kiló voltam!!!! 165 centimmel. Karjaim vékonyak mint egy anorexiásnak , hasam hatalmas , úszógumi benyomva. Nos én összeállított étrend nélkül sima házikoszton kezdtem el edzeni. 1 hónapig minden edzésen mindenre 1 gyakorlat 6 sorozat és általában 10 ismétlés , szépen lassan mindent. Heti 3x edzéssel. 1 hónap alatt elértem oda hogy ne legyen komolyabb izomlázam, így áttértem az izomnövelésre. Azaz jöttek a nagyobb súlyok 4 sorozattal és általában 8-10 ismétléssel. És kidolgozott étrend nélkül 4 hónap alatt, bármi tanács nélkül , kivéve amit a kondit üzemeltető csávó mondott , de azt is csak arra hogy nézzen ki egy izomnövelő edzés. abban az 1. hónapban kihagytam mindenféle üdítőt és édességet ( szó szerint semmi ilyet , na jó 1 csoki hetente megvolt.. ) vízen éltem és próbáltam sok húst és zöldséget enni. Ennyi volt a komoly kajálás.( az 1. hónap után naponta ettem csokit és votl hogy üdítőt is , bár én ekkor 15 voltam szóval gyors anyagcserének talán betudható hogy semmi hatása nemvolt rám) Ja meg hogy naponta 6x ettem de senki se tanácsolta csupán éhes voltam. lényeg : 4 hónap alatt ebből : /\ ez lettem : \/ testet nézve. ( abban az 1 hónapban lement a hasam ( kb 6-7 kiló ) majd utána szépen elkezdtem izmosodni. Először szinte megrémültem : alap 48 kilómmal hirtelen 42-3 lettem ( most már hason is anorexiásnak néztem ki ) , viszont utána jött az áldás , 3 hónap alatt sikerült feltornáznom magam 58 kilóra , és a hasamon nem találtam semmiféle különösebb nagyobb zsírt. Ekkor testzsír %-om volt 10 % körül ami szerintem egészséges.
Szóval tipp: Ha eddig egyáltalán nem mozogtál az a mozgás amit kondiban fogsz végezni elég lesz ahhoz hogy azt a kis zsírt leadd a hasadról és mellette erősödni is fogsz izomra.
Többieknek : Itt kezdőkről nem profi testépítőkről van szó akiken 15-20 kiló felesleg van és azt neki most izomvesztés nélkül le kell adnia 3 hét alatt. Vagy hogy hirtelen izmosítani kell és annyi szénhidrátot felvennie hogy zsíros legyen. Ők még kezdők és az hogy elkezdenek mozogni egyszerre fogja őket megerősíteni és jó alakra hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!