Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testépítők! Hogyan csináljam?

Testépítők! Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, kicsit mozgássérült (izomsorvadás a "legjobbik" fajtája). Orvosok engedik az edzést nincs korlát. Rendszeresen edzek, de segítség kellene.

Nehezen tudok előre hajolni és egy idő után nem is bírom magam megtartani és a testem előre "esik", ilyenkor majdnem el is esek. Szoktam itthon sújt emelni, nagyon kicsi sújt mert annyit bírok, kb 2 kg. Leteszem magam elé valamire úgy, hogy kb. 15cm kell rajta emelnem, ha lejjebb rakom akkor már nem bírom felhúzni. Tudnátok mondani valami jó módszert, hogy megerősödjenek azon izmaim amik az előre hajlást, majd a felegyenesedést segítik? Hogyan edzek erre? Köszönöm előre is!

2011. jún. 23. 20:03
 1/3 anonim ***** válasza:

ezek a gerincmerevítő izmok, másrészt meg egyensúly kérdése. Az egyensúlyérzékedet ügyességi gyakorlatokkal tudod fejleszteni, olyan mozgásokat kell csinálni ami nem jön magától, és koncentrálni kell benne.

A gerincmerevítő edzésére van a klasszikus tornagyakorlat: lefekszel hasra, és hátrahajlítást végzel. Ezt csinálhatod úgy is, hogy a csípőd fölötti rész levegőben van (pl lefekszel az ágyra és deréktől fölfelé lelógsz róla, lábra ráül valaki). És vannak a hátizom gyakorlatok, ezeket a body.builder.hu oldalon a gyakorlatoknál el tudod olvasni. De ne csak hátizomra edz, hanem mindenre.

Ja és súj = súly :)

2011. jún. 23. 20:23
 2/3 A kérdező kommentje:

Edzek mindenre nem csak hátra, van edzéstervem, de ez kimaradt belőle. Igazad van, súly :D

Köszönöm :)

2011. jún. 23. 20:28
 3/3 anonim válasza:
A kreatin-monohidrátot ajánlom mert olcsó eredetileg testépítőknek tervezték de közben kiderült jó az izomsorvadásra is.
2011. júl. 18. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!