Kis súlyokkal való edzéssel is lehet izmot fejleszteni?
mark86
jólvan,ügyi vagy! nem ezen múlik a szálkásítás....
természetesen lehet fejlődni... milyen buta kérdés már hülye bádysok.. mindig azt mondják hogy nem lehet pedig lehet!
VISSZAFELÉ :) problem?
Attól függ, milyen ismétléstartományban dolgozik.
A standard-ként elfogadott tömegnövelés elmélet szerint a 8-12-es ismétléstartomány a legkedvezőbb az izomfejlődésre, más tanulmányok az izom feszülésének idejét emelik ki a sorozatokban, és szerintük a 45-60mp-es feszülés a kedvező a tömegnövelésre.
Szerintem az utóbbi helytállóbb.
Én általában 12-20 ismétlés közti tartományban edzem 2 munkasorozatban gyakorlatonként. Ugyanúgy fejlődöm, mint amikor régen a 6-8 ismétlésekkel edzettem.
A lényeg a kajáláson van úgyis. :)
Szerintem ha kis súlyaid vannak, akkor próbáld meg lelassítani az ismétlésekben a negatív szakaszt, tehát amikor visszaengeded a súlyt pl. bicepszezésnél.
Így végezz kezdetben 2x15-20 ismétlést gyakorlatonként, a két sorozat között mindössze 30-40mp pihenőidővel, garantált lesz a fejlődés, persze idővel a súlyon is növelni kell valahogy. :)
Pl bicepsz-tricepsz-váll-hasat simán kilehet végezni két gyakorlattal is, gyakorlatonként 2 munkasorozattal.
Hát, mell, lábra 3 gyakorlatot javaslok 3 munkasorozattal, szintúgy 12-20 ismétléssel eleinte.
Edzés után leghamarabb fél órán belül fogyassz elegendő proteint, és sok szénhidrátot. Mivel így feltöltődnek a kimerült glikogénraktárak az izmaidban, melyet következő edzésre telítve lesznek, hogy fejlődj.
Este lefekvés előtt fontos, hogy mindig lassú felszívódású fehérjét fogyassz, tehát kazein-t. Ilyen pl. a sovány zsírszegény túró. 250g-ot fogyassz el lefekvés előtt egy kis pohár joghurt-al összekeverve.
Remélem tudtam segíteni. ;)
mark86
lol!!!!
ez durva volt! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!