Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen küzdősport illene...

Milyen küzdősport illene jobban a testalkatomhoz szerintetek? (Aikido v Taekwondo) részletek lent.

Figyelt kérdés
Na szóval a magasságom 182cm és 80 kg-vagyok (nemkövér nem sovány) e mellett szoktam eljárni gyúrni,kondizni és szerintetek mi illene jobban így hozzám 2 küzdősportot találtam ami érdekelne igazán az Aikido és a Taekwondo. önvédelmi célokra. köszi a válaszokat előre is !
2011. máj. 14. 17:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha a fö cel valoban az, hogy utcán megvéd magad, akkor en inkabb kempozni mennek.

A kempo az osszes stilusbol magara integralja a hatekony vedekezo/tamado eszkozoket. Utes, Rugas, Fojtas, Karfeszites, foldon utes, stb... Ami meg hianyzik, azt felveszi.

2011. máj. 18. 08:29
 12/12 Orfeus ***** válasza:

Akkor az alkatod olyasmi mint nekem, 80 kiló, 183 :) én tae kwon do-zok, de faterom aikidozik. Ha meg akarod magad védeni, akkor aikido, mert kevesebb idő mire megtanulod, mint a rúgásokat, pontosan, gyorsan.

Tény, hogy általába cifra videók vannak neten, erről nem a stílus tehet. Ha elég elkötelezett vagy, szorgalmas, akkor a tea kwon do-val is megvéded magad, főleg hogy ha nekirontassz egy alap versenytechnikával. És ha azt megtanulod erősen, gyorsan, akkor minden egyes rúgás -1 borda... És ez tény, nem hiedelem stb... Szerintetek olimpián miért van rajtuk annyi védőfelszerelés??

és nem csak 20 év gyakorlás után mész ki olimpiára...

http://www.youtube.com/watch?v=pOVa0kOKoZY

Erről beszélek, hidd el, ha ezzel lerohansz valakit, akkor az nem kel fel hősködni.

De ezzel ellentétben az aikidoba van kés elleni harc is, ami a mai világba egyre inkább nem árt... :S

A

A te döntésed :/

2011. aug. 10. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!