Gerincferdülésem van, de jó lenne valamit sportolni. Ladbajátékok kizárva, mert "be vagyok oltva ellenük", és úszni sem szeretnék. Milyen sportot válasszak?
Nézz meg néhány aikido videot pl. a youtube-on. Nézd meg a mozgáskultúráját, ismerkedj meg a filozófiai hátterével egy kicsit.
Gyerektől a nyugdíjasokig bárki gyakorolhatja. Átmozgatja az egész testet, javítja a tartást, az izületek állapotát. Én 40 évesen fájó derékkal és izületekkel kezdtem. Egy év után nem fáj semmim, rugalmasabb vagyok mint valaha előtte.
Végül egy idézet az aikido alapítójától :
"Az ellenfél megsebesítése önmagad megsebesítése. A Béke Mûvészete az agresszió kontrolálása anélkül, hogy sérülést okoznánk."
Na megjött egy kemény ketrecharcos fickó.
A emberek nem azért gyakorolják az aikidot, hogy véresre verjék egymást. Ez egy olyan tedzési módszer amely átmozgatja a teljes testet, lazítja nyújtja az izületeket, megtanít a harmonikus mozgásra. Ehhez tartozik az távolkeleti filozófia amely a Béke művészetének nevezi az aikido-t. Éppen ezért gyakorolhatja bármely korosztály akár hobbi szinten, akár komolyabban.
Egyébként ha a ketrecharcos barátom ismerné az aikido történetét, tudná, hogy a szamurájok harci tecnikáin alapul. Ök tényleg nem érnek fel egy ketrecharcossal - ki is haltak. A szamuráj harci szellemet idézi a következő mondás : Egy támadás - egy halál.
Elég hülyén nézne ki a ketrecben, ha feláll a két harcos egymással szemben, aztán néhány másodperc múlva az egyiküket a hullaszállítók viszik le.
A ketrecharc egy durva kűzdősport(?). Felesleges értelmetlen brutalítás - szerintem. Nem szeretem az értelmetlen öncélú erőszakot.
Ha már harcról beszélünk, akkor annak egy szabálya van. Éld túl a kűzdelmet.
Ha szabályokat hozunk, hogy ezt nem szabad, azt nem szabad, akkor az nem harc.
Természetesen liberális világunkban lehet velem egyet nem érteni.
Az aikido japán és nem kínai.
Én shaolin papot sem láttam még ilyen versenyeken.
Akkor a shaolin kung-fu sem működik ?
Egyszerűen ezek az emberek már túlléptek azon a szinten,
hogy magamutogató módon kiálljanak az őrjöngő tömeg elé
verekedni.
Aikido bajnok! Légyszi nézd már meg ezt a két videót, aztán őszintén döntsd el, melyik csávónak mennél neki élesben:) Vagy mi lenne ha összeeresztenénk a két főszereplőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!