Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Csajok szerintetek az hatásos,...

Csajok szerintetek az hatásos, ha egy héten 5× vagy 6× elmegyek úgy, hogy egy nap futok egy nap biciklizek?

Figyelt kérdés

köszi :)

15/L

2011. ápr. 23. 20:35
1 2 3
 21/29 anonim válasza:

21:08-asnak üzenem: elég sokféle sportot űztem már(egyiket se hosszú ideig)kiemelem az atlétikát,és a kosarazást,mert ezeknek van köze a futáshoz.az "1000ft-os cipőben" kb 1 év kosarazás után a térdem eléggé tropára ment...ropog,van amikor folyamatosan fáj,ami igénybe veszi a térdet(guggolás ilyenek)fájdalmat okoznak.

szval én azt mondom hogyha nem is a gerinc,de a térd elég könnyen tönkre tud menni...főleg ha betonúton fut valaki.

kérdező:persze,nem kötelező több 10 ezerért futócipőt venni,viszont ha tényleg komolyan gondolod h rendszeresen a továbbiakban is eljársz futni akkor lehet érdemes beszerezned valami jófélét. a jó alatt nem feltétlen a legmárkásabb és legdivatosabb futócipőt kell érteni.

2011. ápr. 23. 21:37
 22/29 anonim ***** válasza:
én meg pont úgy hallottam, hogy nőknek egyáltalán nem ajánlják a futást
2011. ápr. 23. 21:37
 23/29 anonim válasza:
Rázd meg magad, vagy kérd meg anyukád, hogy küldjön el, meg cs*szegessen, hogy menni kéne futni, vagy gondolj arra, hogy nem akarsz olyan punnyadt lenni, mint a többi tini stb.
2011. ápr. 23. 21:38
 24/29 anonim ***** válasza:
gondolj arra, hogy aki a célt akarja , annak az eszközöket is akarnia kell .
2011. ápr. 23. 21:47
 25/29 anonim ***** válasza:

Te bánat..elég nagy itt a sötétség,úgy látom.

Egy rendes futócipő igenis KELL,ha komolyan el akarsz kezdeni futni.Többféle választék van,aszerint,hogy milyen felületen futsz(terep/műút).Mert pl. ha futsz egy rossz cipőben műúton,lehet ,hogy nem azonnal,de jelentkezni fognak ízületi fájdalmak,és ahogy előttem írták,gerinc illetve térdproblémáid is lehetnek.És mint te is írtad,hogy a futás talán hozzászoktat a sportos életmódhoz,tehát valószínűleg hosszabb távra tervezel,már ezért sem hülyeség beruházni a legszükségesebb eszközökre.Hidd el,megéri,az egészséged mindennél fontosabb.

A másik: a dimbes-dombos terep hogy ne lenne már jó futásra?????A LEGJOBB,csak elárulom.Rettentő állóképességet lehet szerezni,ha dombos vidéken futsz.Az emelkedők legyőzése már maga motivációt ad.Sokkal jobb,mint ha pl körpályán futkározol.És egyébként a futást is igen sokféleképpen lehet variálni(intervallum,hosszútáv,sprint),elég változatossá lehet tenni a futóedzéseket.Ha érdekel,hogyan,privátban szívesen adok tippeket,bár én sem vagyok profi,de azért valamit konyítok hozzá:)

Tehát először válassz,hogy s mint is szeretnél futni,aztán hajrá!

Sok sikert;)

2011. ápr. 23. 22:52
 26/29 A kérdező kommentje:
Köszi Szépen. :D
2011. ápr. 23. 23:32
 27/29 anonim ***** válasza:

a 20:59-es komment írójának aki ezt írta "a bringa és a futás aerob edzések, és csak a lábra hatnak." A futás az egész testet igénybe veszi , nem kiemelkedő a láb, persze az a legjobban terhelve.

A 22:52-essel pedig teljesen egyetértek. Egy jó futócipő nagyon jó és fontos. A hegyi futással kapcsolatban pedig igen azzal is egyetértek, a dombok , mikor felváltva fel le fut az ember és ez váltakozva nyújtja és feszíti a láb izmait ennél jobb erősítő módszer nincs. Egy hét hegyi futkározás után a síkban futás viccnek tűnik :)

2011. ápr. 23. 23:32
 28/29 anonim ***** válasza:

GreenTea

Kérdező: Ha fogyni szeretnél, akkor kell egy jó diéta és emellé az aerob edzés, jelen esetben a futás. Mindenképp egy futásra alkalmas cipőben fuss.

Akik meg azt írják hogy nem fontos a cipő, azok nagyon nincsenek képbe! Szinte minden embernek van valmilyen elváltozás a lábán (lúdtalp pl), ami részben a rossz cipők miatt alakult ki!

2011. ápr. 24. 12:37
 29/29 A kérdező kommentje:
Köszi.
2011. ápr. 24. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!