Csajok szerintetek az hatásos, ha egy héten 5× vagy 6× elmegyek úgy, hogy egy nap futok egy nap biciklizek?
köszi :)
15/L
21:08-asnak üzenem: elég sokféle sportot űztem már(egyiket se hosszú ideig)kiemelem az atlétikát,és a kosarazást,mert ezeknek van köze a futáshoz.az "1000ft-os cipőben" kb 1 év kosarazás után a térdem eléggé tropára ment...ropog,van amikor folyamatosan fáj,ami igénybe veszi a térdet(guggolás ilyenek)fájdalmat okoznak.
szval én azt mondom hogyha nem is a gerinc,de a térd elég könnyen tönkre tud menni...főleg ha betonúton fut valaki.
kérdező:persze,nem kötelező több 10 ezerért futócipőt venni,viszont ha tényleg komolyan gondolod h rendszeresen a továbbiakban is eljársz futni akkor lehet érdemes beszerezned valami jófélét. a jó alatt nem feltétlen a legmárkásabb és legdivatosabb futócipőt kell érteni.
Te bánat..elég nagy itt a sötétség,úgy látom.
Egy rendes futócipő igenis KELL,ha komolyan el akarsz kezdeni futni.Többféle választék van,aszerint,hogy milyen felületen futsz(terep/műút).Mert pl. ha futsz egy rossz cipőben műúton,lehet ,hogy nem azonnal,de jelentkezni fognak ízületi fájdalmak,és ahogy előttem írták,gerinc illetve térdproblémáid is lehetnek.És mint te is írtad,hogy a futás talán hozzászoktat a sportos életmódhoz,tehát valószínűleg hosszabb távra tervezel,már ezért sem hülyeség beruházni a legszükségesebb eszközökre.Hidd el,megéri,az egészséged mindennél fontosabb.
A másik: a dimbes-dombos terep hogy ne lenne már jó futásra?????A LEGJOBB,csak elárulom.Rettentő állóképességet lehet szerezni,ha dombos vidéken futsz.Az emelkedők legyőzése már maga motivációt ad.Sokkal jobb,mint ha pl körpályán futkározol.És egyébként a futást is igen sokféleképpen lehet variálni(intervallum,hosszútáv,sprint),elég változatossá lehet tenni a futóedzéseket.Ha érdekel,hogyan,privátban szívesen adok tippeket,bár én sem vagyok profi,de azért valamit konyítok hozzá:)
Tehát először válassz,hogy s mint is szeretnél futni,aztán hajrá!
Sok sikert;)
a 20:59-es komment írójának aki ezt írta "a bringa és a futás aerob edzések, és csak a lábra hatnak." A futás az egész testet igénybe veszi , nem kiemelkedő a láb, persze az a legjobban terhelve.
A 22:52-essel pedig teljesen egyetértek. Egy jó futócipő nagyon jó és fontos. A hegyi futással kapcsolatban pedig igen azzal is egyetértek, a dombok , mikor felváltva fel le fut az ember és ez váltakozva nyújtja és feszíti a láb izmait ennél jobb erősítő módszer nincs. Egy hét hegyi futkározás után a síkban futás viccnek tűnik :)
GreenTea
Kérdező: Ha fogyni szeretnél, akkor kell egy jó diéta és emellé az aerob edzés, jelen esetben a futás. Mindenképp egy futásra alkalmas cipőben fuss.
Akik meg azt írják hogy nem fontos a cipő, azok nagyon nincsenek képbe! Szinte minden embernek van valmilyen elváltozás a lábán (lúdtalp pl), ami részben a rossz cipők miatt alakult ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!