Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha elkezdenék boxolni, akkor...

Ha elkezdenék boxolni, akkor tényleg nem üthetnék vissza?

Figyelt kérdés
Érdekel már egy ideje a box és gondolkozok rajta, hogy elkezdjem, de ma elég érdekes dolgot olvastam. Miszerint, ha elkezdek boxolni akkor ha megtámadnak az utcán, akkor nem üthetek vissza mert akkor kizárhatnak a boxból. Igaz ez? Vagy ez csak akkor van, ha én provokálom ki a verekedést?
2011. ápr. 19. 17:38
1 2
 1/12 Neji ***** válasza:
Persze!Inkább hagyd,h leszúrjanak vagy eltörjék minden csontod de vissza ne üss :))
2011. ápr. 19. 17:39
 2/12 anonim ***** válasza:
ha leigazolt sportoló vagy,a karrier végét jelenti.
2011. ápr. 19. 17:43
 3/12 anonim ***** válasza:

GreenTea

Önvédelmet alkalmazhatsz akkor is, csak ha esetleg túlzásba viszed a dolgot, akkor megbüntetnek, mivel igazolt sportolóként a "harctudásod" alkalmazva kárt tettél valakiben. Ha meg te provokálsz, akkor nincs min csodálkozni.

2011. ápr. 19. 17:43
 4/12 anonim ***** válasza:

GreenTea

Tehát hogy egyértelmű legyen: Ha kötekedik valami paré, akkor ott kezdődik az önvédelem, hogy elkerülöd a konfliktust, elfutsz. Ha nem lehet, akkor sem ütöd meg. Ha megüt, akkor még mindig ott van hogy el kell kerülnöd a további ütéseket, tehát teremtened kell egy olyan helyzetet, hogy elfuthass. Például föllököd mint a szart, és csá--->!

Ha kést ránt valaki, és nem tudok elfutni, akkor valószínű én sem nézem, hogy mi történik vele, az már élet-halál kérdés.

Azt javaslom, hogy ha belédkötnek és nem lehet elkerülni a bunyót, akkor rúgj! Tudtommal mivel boxoló vagy, rúgásért nem zárhatnak ki, mivel nem alkalmaztál speciális technikákat.

Ha rám hallgatsz, akkor azért ennek jól utánanézel és kerülöd a konfliktust!

2011. ápr. 19. 17:52
 5/12 A kérdező kommentje:

GreenTea: Köszi a tanácsokat. Majd mikor elkezdek boxra majd még megkérdezem az edzőt, hogy is van ez pontosan.

Meg akkor majd otthon lábra is elkezdek erősíteni, ha már olyan a helyzet, hogy nincs más megoldás akkor azért megtudjam magam védeni.

2011. ápr. 19. 17:57
 6/12 A kérdező kommentje:
*boxra járni
2011. ápr. 19. 17:58
 7/12 lóf4szJankó ***** válasza:

Ha igazolt boxolo leszel ,akkor a ringen kivul tilos verekedni ,nyilvan ha ratdmadnak nyugodtan megvedheted magad.

Viszont ha utcan verekszel /mindegy h te kezdted e/ ,ha nem tudjak bebizonyitani hogy visszaeltel a a box tudasoddal ,akk semit sem tehetnek.Tehat ha te utcan összeversz valakit ok nelkul,de ezt senki sem latja ,nincs vdieofelvetel vagy egyeb bizonyitek akk nem tehetnek semmit.

En ismerek egy /volt/boxolot ,akinek ez miatt szakadt meg a palyafutasa,pedig az orszag/nem MO/ legjobb junior boxolojanak tartottak.Valakit olyan helyen vert/nem ok nelkul,de a verekedest o kezdte/ meg ahol az egeszet rogzitette egy kamera, egyből eltiltották.

2011. ápr. 19. 18:38
 8/12 anonim ***** válasza:

GreenTea

"ha nem tudjak bebizonyitani hogy visszaeltel a a box tudasoddal ,akk semit sem tehetnek"

Na én ezért mondtam, hogy inkább rúgjon, mivel az nem vezethetős a boxtudásra:D

2011. ápr. 19. 18:45
 9/12 lóf4szJankó ***** válasza:
Ezt nem tudom Tea ,de erdekes megközelites :D de ilyen alapon egy thay boxolo ,mit csinaljon ?? fejeljen le valakit?? :D mert ugye utes-rugas,konyok,terd hasznalat kizarva :D
2011. ápr. 19. 18:53
 10/12 anonim ***** válasza:

GreenTea

Hát ők bizony rácsesztek!:D

2011. ápr. 19. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!