Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mekkora legyen a pulzusszámom...

Mekkora legyen a pulzusszámom futáson?

Figyelt kérdés

Magamtól szoktam edzeni. Sokáig nem voltam, most kezdenék megint. Még csak ilyen 2-3 köröket futottam a 250m-es pályán és a pulzusom a végére 170 volt. Viszonylag lassan futok. Úgy csináltam, hogy ilyen 2-3 perces szüneteket tartottam. Ezalatt lement 120-130-ra a pulzusom, majd elkezdtem lassan futni 3 körig, amikor a végére 170 lett.

Az a helyzet velem, hogy 1 tüdőm van és a szivem is jobb oldalra csúszott emiatt. 20 éves vok. 80 kg és 180 cm.

Az állóképességemen szeretnék fejleszteni. Milyen tartományban és rendszerességgel és hogyan kéne edzenem?

2011. ápr. 9. 16:23
 1/5 kanóc ***** válasza:

Tanácsot nem szívesen adnék, mert én sem értek hozzá, viszont javaslok két helyet, ami sokkal alkalmasabbnak tűnik a kérdésed megtárgyalására:

[link]

[link]

2011. ápr. 9. 16:38
 2/5 anonim ***** válasza:
sportorvost kérdezz az a biztos! sok sikert!
2011. ápr. 9. 17:22
 3/5 TOMAtm ***** válasza:
zsírégetéshez intervallumos futás 150 és 180 között felváltva,állóképességhez elég a 160 de azt 50 percig folyamatosan.
2011. ápr. 9. 18:38
 4/5 anonim válasza:

Fogyáshoz 130 alatt kell lennie a pulzusodnak, állóképességre meg 130 felett

130 alatt aerob edzésről beszélünk

130 felett kardió edzésről beszélünk

2011. ápr. 9. 22:25
 5/5 A kérdező kommentje:

130 alatt azért elég nehéz tartananom a pulzusom.

Azt hiszem nekem elég hamar felmegy kis terhelésre is. De még nem mértem le pontosan.

2011. ápr. 10. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!