Most akkor hogy is van ez? Reggeli edzés előtt egyek vagy inkább éhgyomorra? Melyik a jobb? mitől indul el inkább a zsírégetés?
Ha edzés előtt kell enni, akkor mit érdemes? fehérjedús kaját vagy mehet a ch is?
Fogyni szeretnék, az edzés ellipszistréneren történik.
GreenTea
Az aerob edzést végezheted súlyzós edzés után is, és reggel is. Mindkettőnél ajánlott aminosavak fogyasztása (glutamin, bcaa), hogy az izom minél inkább védett legyen a katabolizmustól. Ha reggel csinálod, akkor ch semmiképp se menjen, maximum valami gyors felszívódású, tiszta fehérje mehet.
Reggel alapvetően kellene a gyors felszívódású protein + ch, mert katabolikus állapot áll be a testedben a tápanyaghiány miatt.
Ha férfi vagy, akkor szerencséd van, mert a tesztoszint emelkedése ezt ellensúlyozza, de akkor is kell a kaja reggel.
Nálam egy reggeli turmix így néz ki:
80g Zab vagy maltodextrin + 10 gramm glutamin + 50 gramm tejsavó + a reggeli KV (ez rossz szokásom van, de no alkohol, no cigi)
Mellé megy vitamin pak + ízületvédő
ja igen, lemaradt, hogy mivel aerob edzést végzel és üresek a glikogénraktáraid gyorsan akar a szervezeted energiához jutni, így elkezd izmot bontani.
Szóval valami kaja muszáj, h menjen, ha fogyni akarsz, akkor hagyd el a ch-t, de protein + glutamin minimum menjen.
csakegyuser, azért a zab meg a malto nem épp ugyanaz, kávé meg elvileg rontja a proteinhasznosulást.
Csak jótanács
GreenTea
Clint: A kávé rontja a protein hasznosulását vagy a koffein?
Egyébként a koffeinről úgy tudom, hogy segít visszatölteni a glikogénraktárakat.
a kávé.
Szerintem a koffein is, mível felgyorsithatja az anyagcserét, ha egyből budira mész akkor biza nem sokminden szívódott fel.
A kávéban vannak viszont mikroanyagok amik gátolják a proteinhasznosulást, a kreatint pedig hatástalanitják.
az energiaitalra ez nem jellemző.
Egyébként énis kávézom reggel.
GreenTea
Akkor jólvan, én az energiaital miatt kérdeztem:D
Kávézni nem szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!