Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit tegyek annak érdekében...

Mit tegyek annak érdekében hogy jól fussak a futóversenyen? Hosszú távról van szó. Például.

Figyelt kérdés

...például hol vegyem a levegőt a számon vagy az orromon?

Mikor gyorsítsak az elején vagy csak a végén?(hosszú távnál) stb.. Miket tanácsolnátok?

2011. márc. 31. 18:15
 1/8 anonim válasza:

Nekem ezek jöttek be: 2 pici levegő beszív orron, 2 pici ki, a számon. Elején belehúzok, de nem max erővel, majd visszaveszek olyan tempóra, amennyivel bírom 3/4 távig. A végére úgyis mindenki elfárad, akkor jön jól az, hogy az elején nem maxot adtam bele.Évekig benne voltam az első 4-ben a városin, és a megyeieket is jó helyezéssel zártam.

De ez alkati dolog, meg kell tapasztalnod, hogy tudod beosztani az erődet.

Sok sikert!

2011. márc. 31. 18:24
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi :)
2011. márc. 31. 18:38
 3/8 A kérdező kommentje:
az alkatom.. elég karcsú vagyok
2011. márc. 31. 18:38
 4/8 anonim válasza:
Újra én, az alkat alatt a szervezeted értettem, mindenki más. És kifelejtettem, hogy először 1 levegő orron be, 1 szádon ki, aztán ha már érzed, hogy kevés a levegőd, akkor váltok 2 picire.
2011. márc. 31. 19:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Az optimális lélegzés nem szájon vagy nem orron, hanem egyszerre mindkettőn. Tehát alapvetően a szádon veszel levegőt, de az orrodat nem zárod el, így ott is. Tévhit, hogy csak orron kell venni futáskor a levegőt, sok ismerősöm hitte ezt, és utána óriásit javítottak minden távon, mikor rájöttek, hogy ez így nem jó.

Hosszú távú versenyen az az ideális eset, ha elindulsz egy egyenletes tempóban, és azt folyamatosan tartani tudod, majd a végén a hajrában rágyorsítasz még. Az elején nem érdemes elfutni, mert nagyobb mértékben lassulsz később amiatt, mint amit nyersz vele. A gyakorlatban ott szoktak kezdődni a gondok, hogy a kezdő futó nem bír az elején ellenállni a csábításnak, hogy a jobbakkal haladjon, ezért nyomja az elején is. Aztán nehéz eltalálni az egyenletes versenytempót is, hiszen a túl gyors lassuláshoz vezethet, ha viszont túl lassú, akkor az szintén behozhatatlan később.

2011. márc. 31. 19:48
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek. csak az a helyzet hogy csak jó futók lesznek ott. nem mintha én nem lennék az csak kicsit félek :D
2011. márc. 31. 20:37
 7/8 anonim ***** válasza:
sokat tanultam erről... a lényeg az , h az elején menny előre a többiekkel, majd egy kicsit maradj le és végig EGYENLETESEN fuss (vagyis ne egyszer begyorsitik aztán lelassitok) és a végén add bele a maradék eröd... sok sikert!
2011. ápr. 2. 11:36
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi :))
2011. ápr. 7. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!