Szeretném csökkenteni a testzsír%-om, erre az étrendre kérnék rábólintást, vagy kritikát. Így kellene kinéznie?
21L vagyok, 175 cm és 66 kg. 2 hónapja 73 voltam, és több fehérje, kevesebb ch, napi 5 kis étkezés elvvel fogytam le, persze mozogtam is. A testzsír%-om kezdetben 25 volt, most 21. szeretném még lejjebb vinni, ezért eldobtam a régi étrendemet (ahhoz hasonló volt, amit a fogyókúra rovatban olvashattok a tanácsok többségében, tudom nektek kicsit drasztikusabb elképzeléseitek vannak a zsírbontásról, ezért ide írtam most).
az összetevőket így gondoltam: 1400-1600 kcal, 120-160g szénhidrát, 100g fehérje (ezt a bodybuilderen számoltam), zsír minimális.
az étkezések időpontjai: reggel 8, 11, 14, 18, 22 (éjfél körül fekszem)
az étrend így nézne ki:
reggeli: 100g natúr joghurt+ 50g zabpehely vagy 2 szelet tk. kenyér, főtt tojás, sonka, zöldség
vacsora: 100g túró + 50g mozzarella, zöldségek v. 3 tojás, sonka, zöldségek
a kettő közt 3 köztes étkezés: 250g csirkemell v. csirkecomb bőr nélkül 3 fele elosztva (párolva, grillezve, sütőben, kevés oliván sütve...), ehhez 125g rizs v. lencse 2 felé osztva. a 3. étkezésnél a köret 100g párolt zöldség. (a hús fele anyagiak miatt csirkecomb)
"nasinak" heti 2-3x egy marék földimogyoró, esetleg pár gyümölcs azokon a napokon, amikor a bevitt ch egyébként nem haladja meg a 100g-ot (tudom, nem szeretitek, de én odavagyok érte:$)
emellé napi 3 liter víz, vagy ízesítetlen tea.
edzés: van heti egyszer 2 órás taccsravágós röplabdaedzésem, ezen kívül 2naponta 20 perc intervallumos futás, és heti 3-4szer alakformáló torna (vmi dvd, Alexandra, Réka, még nem döntöttem el...).
mit kéne másképp csinálnom szerintetek? szeretnék sok őszinte véleményt kapni, az se baj, ha "bunny-stílusban" jön :)
szia! ezt a kérdést kinyomtatom és kiteszem a falra!!!
vannak még értelmes nők!! k@rvára örülök ez most komoly.
estére inkább a túró maradjon ne a tojás,a fehérjén emelnék,de ha a ch-d jól van belőve akkor így is zsírt bontasz! heti 0.5 kiló fogyás hetente a reális kb,a taccsravágós röpiedzés után tuti benyomnék 1 tejsavó turmixot!
a fogyatékos rovatot meg felejtsd el! sok sikert
ja még annyit hogy nem a 6x finomat kajálás a drasztikus hanem a koplalás,meg a 90 napos vagy a léböjt/cickafark kúra! és hogy valami bunny-s is legyen a végére:
jól látoda dolgokat b@zmeg! :)
a bunnyt inkább hagyjuk.
Magát a testzsirszázalékot nagyon nehéz lesz lefele csúsztatni amíg tejterméket fogyasztasz. Még akkor is ha zsírszegény. A túrót inkább tömegnövelésnél használják a testépítők fehérjebevitelre.
A túrót meg a joghurtot kilőném. a teljes kiörlésü kenyeret akkor edd, ha tényleg az. Csak mert attól, hogy teljes kiörlésü kenyér van ráírva még legtöbbször nem az. A teljeskiörlésü kenyér majdnem fekete, nagyon omlós, a lidlben lehet kapni a legolcsóbbat. Látszanak benne a magok. Így néz ki:
attól, hogy gyakran teljes kiörlésü kenyér van ráírva, az gyakran sima kenyér egy kevés tk liszttel ami miatt más a színe. Az összetevőkben a csomagoládos nézd meg, hogy ne tartalmazzon búzalisztet, csak teljes kiörlésűt.
A mogyorót és a gyümölcsöt is kivenném, fehérjeturmixot használj nasinak inkább. Lefagyaszthatod és fagyis feelingje lesz.
Az a gond, hogy a gyümölcs fruktózt tartalmaz, a fruktóz pedig az egyetlen olyan cukor amit az izom nem használ.
Szóval kizárólag zsírba tud letelepedni. Ezért ha mindenképp gyüölcsöt eszel válassz minél zöldebbet savanyubbat.
A rizset cseréld le barnarizsre a rostok miatt.
A zabot reggel joghurt helyett proteinporral ehetnéd.
Az ízesitetlen tea az lehetne zöld tea, a dmben lehet kapni olyant ami nem filteres hanem száraz morzsolt tealevélből áll, az nagyon jó lenne.
Ha időnként mégis csalsz az étkezésben azt akkor mozgás előtt csináld. Ez igen szigorú így, de ha biztosra akarsz menni jó megoldás, de az is lehet, hogy lazábban is csökken.
köszönöm a válaszokat :) na igen, azért a lányoknak nem a csirke-csirkével kaja a világon a legfinomabb :D de a szent célért előre! :D
fehérjeturmixokkal gondban leszek sajnos, jelenleg ez a keret, ebből kell gazdálkodni :(
a rizs meg természetes volt h barna, csak azt eszem mióta fogyni szeretnék
GreenTea
Tényleg jó látni, hogy valaki értelmesen áll hozzá a diétához. Jó amit leírtál alapjában, de amit clint leírt azt érdemes megfogadni! A diéta nem egyszerű dolog, de ha van célod, akkor még élvezheted is:) Elhiheted, hogy nekem sem a natúr csirke barnarizzsel brokkolival a kedvenc kajám, de valamit valamiért. Eredményes diétát kívánok!
Off: Láttam szóba került bunny... nem igazán csípem azt a fazont. Ért a dolgokhoz ezt nem vitatom, de ahogy észreveszem a hasznos dolgokat nála elég gyakran felülírja a "scitec mindenekfelett" elv. Ez viszont nem szimpatikus számomra.
esetleg annyit tudtok még mondani, hogy mennyi időn belül lesz várható a változás?
Off: egyébként azon túl, hogy a legtöbb írását olvastam a srácnak (bunny) és elismerem, hogy marha sokat tud a témában, nekem bántja a fülem, ahogy a tanácstalan, tök kezdő (és persze baromságokat írkáló) ducikkal beszél. jó dolgokat mond, de sokkal hitelesebb és eredményesebb lenne, ha emberi hangnemben közölné
GreenTea
Persze, ez tiszta sor. Mindenki azt reklámozza, aki fizet neki érte, aztán hogy mit használnak az már egy másik téma:) Ennek ellenére nem szimpi a bunny (a kutyái aranyosak).
Muscletech-ről nem tudok véleményt írni, egyetlen terméküket sem használtam még. Biotechtől tömegnövelőt használtam még évekkel ezelőtt, azzal meg voltam elégedve. Most csak a C-1000et veszem tőlük. A multivitaminom meg sciteces.
kérdezőnek:
a tök kezdő duciknak le van írva minden az alapismeretekben,az a feltétele a kérdezésnek hogy el kell olvasni! erre nem képesek és kérdezgetik kockahasról,meg arról hogy hogy néz ki 1 súlyzó! persze hogy idegbajos! :)
napi 200-300 kérdést kap,nincs is ideje rá csak a 20 normálisra válaszol meg egy két ökörnek hogy legyen min röhögnünk! na elég a nyalásból! :)
kezdd el,csináld 2 hónapig és kiderül,mert ezt így nem nagyon lehet megmondani,mindenkinél más az eredmény!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!