Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ne higgyek a pulzusszám...

Ne higgyek a pulzusszám mérőnek, vagy ez már tényleg anaerob?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok,1 hónapja kezdtem konditerembe járni, régen is jártam, aktívabban, de most heti 2x van rá időm. Túlsúlyomból adódóan fogyni szeretnék, és ezért legfőképpen az elliptikus trénert használom, 25 percet, és már elég magas fokozaton. A gépen lévő érzékelő szerint nagyon magas a pulzusom (messze túl van a zsírégető tartományon), de én nekem kényelmetlen az alacsonyabb fokozat és lassabb tempó. Tudom hogy a gépen lévő mérőeszköz nem pontos, de szeretném kikérni a véleményeteket. Mindenképp lassítsak, vagy így is tudok fogyni?
2011. márc. 13. 00:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Másképpen hat, ha magas a pulzusod.

Olyan tempóban kellene használnod, hogy mellette még akár beszélgetni is tudj, lihegés nélkül. Vagyis egy nagyon erőteljes, intenzív "séta". Nem futás, nem magas pulzus, és felesleges az elégmagasfokozat?

És a 25 perc nem elég.

2011. márc. 13. 00:50
 2/3 anonim ***** válasza:

A pulzusszám-mizéria már régóta erősen túlhaladott dolog a zsírégető edzésben. Az, hogy egy adott pulzusszám felett túl vagy a zsírégető tartományon, szimplán badarság. Ezek szerint ha átlépsz rajta, és a vércukorszint már lecsökkent, zsír helyett valamilyen éteri forrásból fedezi a szervezeted az energiaigényét? Természetesen nem. A zsírégetés pulzusszámtól független folyamat.

Amennyiben túlsúlyos vagy, megfelelő kezdetben az elliptikus tréner, de csak akkor, ha intervallumosan használod, azaz lassú, kényelmes és gyors, erőteljes szakaszokat váltogatva az edzés alatt. A pulzusszám-mérőt pedig a legjobb lenne, ha egy vasdoronggal levernéd a trénerről, körülbelül annyi értelme van.

2011. márc. 13. 02:09
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a kommenteket. tudom egyébként hogy az nem elég, még mellette 25 percet kerékpározom , ott egyébként nincs ez a probléma, normál tempónál nem unom halálra magam.
2011. márc. 13. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!