Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy brutális...

Miért van az, hogy brutális karedzések és alkaredzések mellett lenyomnak szkanderban simán?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kéne a segítségetek.

Már teljesen el vagyok keseredve.

Heti 2-3 alkalommal is karozom, a karedzésem jelenleg ez:

A hét:

Kalapácsos bicepsz: 3x25-30 7kg

Beforgatós bicepsz: 3x25-30 6kg

Csuklóbehúzás: 3x25-30 10kg

Marokerősítő szorítás kitartással: 1-2 perc

B hét:

Kalapácsos bicepsz: 3x15-20 9kg

Beforgatós bicepsz: 3x15-20 8kg

Csuklóbehúzás: 3x15-20 15kg

Marokerősítő szorítás kitartással: 1-2 perc

És 60kg-os festő haverom mai napig simán befordítja a csuklómat és lerak. :(

Tudnátok segíteni, hogy mi lenne a megfelelő technika?

Általában úgy szoktam csinálni, hogy először kitartom az ellenfél nyomását, félek elsőre rányomni, mert ha az ellenfél is rányom egy időben, nehogy megsérüljek...

Szóval először kitartom, és a végén már nem bírom visszahozni.

Most a kérdésem az lenne:

Szkanderozni nyomással kéne, vagy inkább behúzással és közben ellenfél csuklóját is befordítani magamhoz?

Én eddig nyomni próbáltam vállból, de az valami kegyetlen szar volt...magyarul nem valami erős a nyomásom.

Az átlagembert lenyomom így is simán, de erősebb emberekkel esélyem sincs így. :(

Tudnátok segíteni?

Előre is köszi! :)

2011. márc. 12. 00:25
1 2
 11/17 anonim válasza:
szkanderhoz szükség van a rotátorköpenyre, ezekre az izmokra is hangsúlyt kéne fektetni, különben max megtartani tudod, lenyomni semmiképp.
2011. márc. 12. 14:55
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek a sok hasznos tanácsot!! :)

Akkor ráállok a nehezebb súlyokra.

Bár úgytudom alkarra nem nagyon jó a nagy súly, hanem annak fejlesztéséhez, akárcsak a vádlinál magasabb ismétlésszám kell.

Mondjuk akkor kargyakorlatoknál toljak 6x4-6 ismétlést?

Úgy olvastam ennél a tartománynál még tömeg is jön fel és mellé eléggé nagy erő.

Alkarra meg maradjak a könnyebbe súllyal mondjuk 15-20 ismétlésnél? Vagy oda is tegyek be erősorozatokat mondjuk az elején 6x4-6 és utána 2x15-20? :)

A sorozatok között mennyi pihenőt javasoltok? Mondjuk egy kemény 2-3 percet?

2011. márc. 13. 11:54
 13/17 anonim ***** válasza:

A szkanderben főleg a technika számít, természetesen egy bizonyos határig, mert jóval nagyobb darab, erősebb embert, akinek ráadásul nagy keze is van, mindig nehéz lerakni.

Én mindig jó voltam szkanderben, nagyobbakat is letettem, de egyszer egy sovány srác, akinek azért erős volt a csuklója, simán lerakott, mert jó technikával szkanderozott.

Nekem az vált be, hogy konditeremben nagy egykezes súllyal dolgozok, Scott padon is. Ez nagyon megerősíti a kart, a kirtásnál jól jön. 43-as karom van, és a teremben senki nem tud lerakni, még azok sem, akiket már úgy hívnak máshonnan, pl múltkor egy jómunkásembert hoztak, aki a melóhelyén mindenkit letett, én meg simán leraktam.

Szóval nagy súllyal dolgozd meg a karod, amióta így eddzek, nem raktak le. Bár balkézzel kevésbé megy, de a jobbom nagyon erős.

2011. ápr. 9. 16:25
 14/17 Ccske válasza:

Szia.Szerintem próbáld meg az elején lenyomni,minél hamarabb.Ha nem működik akkor nem tudok mit javasolni csak a nagy súlyokkal való edzést, de hát ahogy mondtad, a vállad miatt nem tudsz nagy súlyokkal edzeni.Szerintem abszolút nem sok a 35-ös alkar mellé a 37-es felkar, sőt...

A szkanderhoz kicsit nőnie kéne az alkarodnak arányaiban szerintem.Én szkanderozom és 37-es felkarhoz 39 es alkarom van, de én nagyon nagy hangsúlyt fektetek rá.

2011. ápr. 10. 15:11
 15/17 Ccske válasza:
Mondjuk én csak májusban leszek 16 éves...
2011. ápr. 10. 15:12
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem a méret számít, nyomtam én már le 45ös karú embereket is 40es alkarral. Csak a nyomásomon szeretnék csiszolni, általában úgy győzöm, hogy kifárasztom az ellenfelet, de én azt szeretném ha egyből brutálisat rá tudnék nyomni az illető kezére is. :)
2011. ápr. 11. 00:38
 17/17 anonim válasza:

Az izmok úgy nőnek, hogy KEMÉNYEN megedzed őket, de csak heti 1x, 2x, különben túledzés-->izmok leépülnek, pápá.

Vigyázz az intenzivitésra. Shawn Ray azt mondja: Minden második alkalommal használj csak intenzivitási technikákat (erőltetett ismétlés, csökkenő sorozat, piramis, pihenő-szünidő, stotter-mozgások, szuperszettek, aztán még ezt: 1 harmadáig megcsinálod a gyakorlatot, és 2cm-t visszalépsz, megint, így így, amíg el nem végezted az ismétlést; a legnagyobb bedurranásnál egy ismétlés elvégzése során feszítsd be 2-3mp-ig; a legnagyobb bedurranásnál egy ismétlés során 3x minimum nyomd ki a súlyt mégegyszer; maximális összehúzódás, stb)

2012. jún. 18. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!