Miért van az, hogy brutális karedzések és alkaredzések mellett lenyomnak szkanderban simán?
Sziasztok!
Kéne a segítségetek.
Már teljesen el vagyok keseredve.
Heti 2-3 alkalommal is karozom, a karedzésem jelenleg ez:
A hét:
Kalapácsos bicepsz: 3x25-30 7kg
Beforgatós bicepsz: 3x25-30 6kg
Csuklóbehúzás: 3x25-30 10kg
Marokerősítő szorítás kitartással: 1-2 perc
B hét:
Kalapácsos bicepsz: 3x15-20 9kg
Beforgatós bicepsz: 3x15-20 8kg
Csuklóbehúzás: 3x15-20 15kg
Marokerősítő szorítás kitartással: 1-2 perc
És 60kg-os festő haverom mai napig simán befordítja a csuklómat és lerak. :(
Tudnátok segíteni, hogy mi lenne a megfelelő technika?
Általában úgy szoktam csinálni, hogy először kitartom az ellenfél nyomását, félek elsőre rányomni, mert ha az ellenfél is rányom egy időben, nehogy megsérüljek...
Szóval először kitartom, és a végén már nem bírom visszahozni.
Most a kérdésem az lenne:
Szkanderozni nyomással kéne, vagy inkább behúzással és közben ellenfél csuklóját is befordítani magamhoz?
Én eddig nyomni próbáltam vállból, de az valami kegyetlen szar volt...magyarul nem valami erős a nyomásom.
Az átlagembert lenyomom így is simán, de erősebb emberekkel esélyem sincs így. :(
Tudnátok segíteni?
Előre is köszi! :)
És a lényeg:
- 178cm / 78kg
- 25 év
- 37es kar
- 35ös alkar
- atletikus alkat, széles váll, keskeny derék
Mi lenne, ha átszoknál a kevesebb ismétlésszámú nehezebb súlyokra? Én nem akarok felvágni, de nekem 40es a karom és 53 kilóig megyek fel egyenes rúddal és azzal tolok 8at szkott padon... Én úgy szoktam szkanderozni, hogy az elején nem erőlködöm annyira, csak tartom az ellenfelet és várom, hogy picit elfáradjon. Aztán enyhén magam fele elkezdem húzni a kezét... Igaz, mikor egy 40 éve munkás kézzel találkozom, amin alig van ép bőrfelület elvérzem, de ez azért nem mindennapi találkozás...
Amúgy pedig ajánlanék egy olyan gyakorlatot, ami úgy néz ki, hogy lecsücsülsz egy szkott géphez vagy akár egy csiga elé beállsz és visszatartasz valami böszme súlyt!
Mondjuk úgy 30 másodpercig egy olyan súllyal amivel alapból max 2öt tudnál nyomni... Ez baromi hasznos tud lenni és érdemes néha berakni a karedzésbe.. Vagy a 21ezés is szerintem komolyan növelné az erőt és az erőnlétet is!
Sajnos csak jobb karomat tudom edzeni most, mivel a bal vállamban szalagszakadás van, és már lassan fél éve várok a műtétre... :(
Szal bal karomat hézköznapi szinten is nagyon nehézkesesen tudom használni. ( öltözködés, fürdés )
Így sajnos csak egykaros gyakorlatok jöhetnek szóba.
A 21-ezés elég jól hangzik, és ismerem is. Akkor jobb karral kalapácsos bicepsznél is ezt csináljam meg beforgatósnál is mondjuk egy 1-2kg-val nehezebb súllyal? Az a baj nálam, a nehéz súlynál meg nem érzem, hogy dolgozik az izom igazán... :S
Azért szimpatikusabb nekem a 15-20-as ismétléstartomány.
Akkor mondjuk 21-ezés mind2 gyakorlatban?
És kb hány körben legyen a 21ezés a bicepsz gyakorlatoknál?
Ilyen kis súlyokkal végzett, magas ismétlésszámú edzés vajmi keveset tesz az erődért, ez csak a kitartásod növeli! A szkanderhez pedig erő kell, de nagyon!
Az előző válaszoló nagyon jól mondja, alacsony ismétlésszámú edzés kell nagy súlyokkal, csakis azzal fejleszthető az erő hatékonyan!
Itt nagyon sok fontos és érdekes dolgot megtudhatsz a szkanderről, érdemesnek tartom áttanulmányozni!
Dani, sajnos nagy súlynál mint mondtam nem érzem annyira az izmot, és ha majd a bal vállamat is megműtik, fogok tudni majd idővel nagy súlyokkal dolgozni újra? :(
Mivel nekem ficammal ment szét a vállamban a szalag sajnos. :S
Azért gondoltam átállok a kis súly magas ismétlésszám edzésre, mert parázom, hogy bal vállammal sose fogok tudni már nagy súllyal dolgozni biztonságosan. :(
Ezért a jobbot is szoktatom a kis súlyokhoz.
1. a gyúrásnak semmi köze a szkanderhez. ha már edzeni akarsz rá, akkor inkább kettlebell, mert az megerősíti a csuklót.
2. a gyúrás nem izometrikus edzés. mit csinálsz? feszít - kiold-feszít- kiold. Szkander: izometrikus: feszít feszít feszít. a gyúrás meglehetősen kontraproduktív ebből a szempontból, mert csak ahhoz szokik a tested, hogy rövid szakaszokban kell erőt kifejtenie.
3. technika: ha betörsz egy izületet, akkor az idegrendszer leszabályozza a környező izmok teljesítményét. Pl lehet baromierős a bicepszed, ha a csuklód betörik, semmire se mész vele, mert az IR leszabályozza a kar izmainak működését. (sok értelme volt hát a bicepszezésnek) a 60 kilós haverod erre nyilván rájött.
4,. a leírásodból látszik, hogy lövésed sincs a szkanderről. nem vállból kell nyomni, meg nem is karból, hanem csípőből. a karod csak egy erőkar, jó mereven kell tartani (persze ehhez is kell erő, nem is kevés, de nem bicepszezéssel fogod megszerezni), a lényeg, hogy mögé tudd tenni a testsúlyodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!