Mely edzésfajtán vannak a legkeményebb gyakorlatok, amely kiemelkedően nagy állóképességet nyújt, és nem lassít le?
Otthoni kettlebellezés. Egy férfiaknak alkalmas kezdő, azaz 16 kg-os kettlebell kijön 12-16 ezer forintból, és mivel egy tömör vasgolyót nehéz elrontani, az akár 100 év múlva is használható, és ráérsz évek múlva venni másikat, nagyobbat.
Ez egyszerre növel igen nagy mértékben erőt és állóképességet, és nem, hogy nem lassít le, még gyorserőt is növel kis mértékben!
Feltehetőleg lesznek, akik írják majd, hogy ha vezetett edzésen kívül a kisujjad körme hegye hozzáér egy kettlebell fogantyújához, akkor abban a pillanatban gerincsérvet, izomszakadást és koponyatörést szenvedsz, aminek oka, hogy a kettlebellezés az RKC. jóvoltából szerintem (ez egy vélemény, szerintem) erősen túlpropagált. Holott megfelelő óvatossággal, ésszel és türelemmel igenis egyénileg is megtanulható a kettlebell helyes használata (pl. Pavel Kezdd el a Kettlebellt! című könyve alapján).
Tehát én otthoni kettlebelles edzést javaslok, persze a lehető legnagyobb odafigyeléssel és óvatossággal gyakorolva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!