Milyen önvédelmi sportot ajánlanátok egy nőnek?
A krav-magát Én is csak dícsérni tudom. Elfogult vagyok, de van is miért. Volt, hogy 7 srác kötött belém. 3 inkább meggondolta magát, amikor a másik 4 egy-egy ütést kapott.
Pontosan azt csinálták, amit edzésen gyakoroltunk. Gyerekjáték volt, magától jöttek a mozdulatok.
Magabiztosságot ad, nem traktálnak hülyeséggel. Kifejezetten lényegre törő harcművészet. És a lányok nagyon ügyesek nálunk is.
muay-thai vagy krav maga.
ezek kifejezetten uccára való önvédelmek bár a muay-thaiban nincsennek ágyékra és szemre menő támadások
de helyette a keziddel és lábaiddal plasztikai műtétet végezhetsz a fején.
a muay thai egy küzdősport. Akármilyen jó is egy 50 kilós nő a muay thai-ban, nem megy sokra vele, mert kicsi a testsúlya, és ezért nem tud olyat ütni, rúgni, hogy megfeködjön az ellen. ráadásul leszoktat a vitális pontok támadásáról (here).
Krav jobb lesz neked. Aztán, ha túl gyengének érzed egy év után, akkor nézz el MT-re.
Az önvédelem nem sport. nem kioktatásból írom, de jó tisztában lenni vele. Lehet tényleg a kravot keresed, csak találj jó edzést.
egyéb, inkább a kommentekre: a Krav nem harcművészet. hatékony, de ettől még nem igazán lehet egy "lapon" említeni harcművészetekkel.
Muay thai, nem támad vitál pontot, mert ringben gyakorolják, de ha az eredetét megfigyelitek (ami a gyilkolást célozta. pont.) és a technikákat azokra a pontokra alkalmazod, amiket megtanulhatsz, akkor igencsak hatékony önvédelem sül ki belőle. attól hogy 1000x gyakorolsz egy rúgást, nem pont a lágyékra, attól még beviheted élesban oda is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!