Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen önvédelmi sportot...

Milyen önvédelmi sportot ajánlanátok egy nőnek?

Figyelt kérdés
Nem versenyezni akarok, "csak" megvédeni magam, ha esetleg egy "bátor és erős" ember belekötne az utcán egy 50 kilós nőbe. Olyan sportot keresek, ami viszonylag gyorsan elsajátítható és kifejezetten utcai problémákra ad megoldást, ahol van pl. pszichikai felkészítés is. Előre is köszönöm a válaszokat.
2011. febr. 9. 17:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Krav Maga? Az pont neked való.. Legalábbis azok alapján amiket leírtál! Bár azért a hamar szó igen relatív remélem!!
2011. febr. 9. 17:31
 2/8 AtyeszLL ***** válasza:

A krav-magát Én is csak dícsérni tudom. Elfogult vagyok, de van is miért. Volt, hogy 7 srác kötött belém. 3 inkább meggondolta magát, amikor a másik 4 egy-egy ütést kapott.

Pontosan azt csinálták, amit edzésen gyakoroltunk. Gyerekjáték volt, magától jöttek a mozdulatok.

Magabiztosságot ad, nem traktálnak hülyeséggel. Kifejezetten lényegre törő harcművészet. És a lányok nagyon ügyesek nálunk is.

2011. febr. 9. 17:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

muay-thai vagy krav maga.

ezek kifejezetten uccára való önvédelmek bár a muay-thaiban nincsennek ágyékra és szemre menő támadások

de helyette a keziddel és lábaiddal plasztikai műtétet végezhetsz a fején.

2011. febr. 9. 17:39
 4/8 anonim ***** válasza:

a muay thai egy küzdősport. Akármilyen jó is egy 50 kilós nő a muay thai-ban, nem megy sokra vele, mert kicsi a testsúlya, és ezért nem tud olyat ütni, rúgni, hogy megfeködjön az ellen. ráadásul leszoktat a vitális pontok támadásáról (here).

Krav jobb lesz neked. Aztán, ha túl gyengének érzed egy év után, akkor nézz el MT-re.

2011. febr. 9. 18:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Az önvédelem nem sport. nem kioktatásból írom, de jó tisztában lenni vele. Lehet tényleg a kravot keresed, csak találj jó edzést.

egyéb, inkább a kommentekre: a Krav nem harcművészet. hatékony, de ettől még nem igazán lehet egy "lapon" említeni harcművészetekkel.

Muay thai, nem támad vitál pontot, mert ringben gyakorolják, de ha az eredetét megfigyelitek (ami a gyilkolást célozta. pont.) és a technikákat azokra a pontokra alkalmazod, amiket megtanulhatsz, akkor igencsak hatékony önvédelem sül ki belőle. attól hogy 1000x gyakorolsz egy rúgást, nem pont a lágyékra, attól még beviheted élesban oda is.

2011. febr. 9. 19:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!! Felmentem a Krav Maga oldalára és tetszik, amit ott láttam. Sajnos pontos helyszínek nincsenek kiírva, ahol oktatást tartanak, csak a kerületek. Nekem a XIV. kerület lenne jó, tudjátok, hogy ott pontosan hol tartanak edzéseket, ill. kihez lenne a legjobb jelentkezni? Ja, és ami nem elhanyagolható, tudja valaki, hogy mennyi egy havi "tandíj"?
2011. febr. 9. 20:12
 7/8 anonim ***** válasza:
Defendo (sima), vagy Krav Maga.
2011. febr. 9. 22:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Most látom a válaszod. Ugyan nincs közel, de viszonylag jól el lehet jutni BKV-val a 8.kerületben levő Defendo edzésre. Jó hangulatúak az edzések, és ha közel laksz a HÉV-hez, akkor 20 perc alatt ott vagy. defendo.hu-n nézz körül.
2011. febr. 9. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!