Heti 2 edzéshez milyen osztást ajánlanátok?
én erre gondoltam:
egyik nap láb/bicepsz/tricepsz, másik nap mell/hát/váll
Ha heti kettőnél nem tudsz többször eljárni akkor ez is egy megoldás,csak arra figyelj hogy nagyobb izomcsoportokra 4-5 gyakorlatot,kisebbekre 3-4-t csinálj,gyakorlatonként 3-4 sorozatot 8-12 ismétléssel.
De heti 3 edzés mindenképp kellene.
Kezdő vagy? Mert ha igen, akkor teljesen jó lenne az első pár hónapban heti 2 teljes testes. Ha már muszáj a 2 napos osztott, akkor még ez a legjobb, de valószínű így sem tudsz normálisan megedzeni mindent.
Szóval a helyedben ebben az 1-másfél hónapban csinálnám a teljes testeset heti 2x, így hozzászoknak az izmaid a terheléshez, kitapasztalsz mindent a teremben stb., aztán mehet az osztott heti 3x.
Szerintem az osztott edzésnek pont az a lényege hogy intenzívebben, koncentráltabban meg tudod edzeni az izmokat. Így meg pont elveszne ez az előny.
Ha nem tudod máshogy csinálni, akkor sincsen semmi baj a csütörtök-szombattal, csinálhatnád a teljes testest továbbra is. Ha bírod az edzéseket, eleget alszol, normálisan kajálsz, nem vagy nagyon fáradt stb., akkor elég az a péntek regenerációnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!