Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mitől álltam meg a fejlődésbe?

Mitől álltam meg a fejlődésbe?

Figyelt kérdés

180 centi 75 kg 16 éves 1 éves edzésmúlttal rendelkezek.Mikor belefogtam a tömegelésbe szeptemberben voltam kb 65 kiló minimális zsír jött fel, kreatint nem használtam persze tudom hogy ez a 10 kiló nem csak izom. Kb 1 hónapja megállt a mérleg arra gondoltam hogy emelek a kaján vagy inkább a súlyt kellene növelnem edzésen?Vagy pedig variáljak az edzésemen?Mert kb 3 hónapja ugyanaz az edzéstervem mert nekem ez bevált eddig.

A kaja természetesen rendbe van.

szériába 8 akat szoktam vagy pedig piramist használok

Másik kérdésem mitől van hogy egyik hónapba jobban fejlődök értsd:egyik hónapba feljön 4 kiló másikba feljön 2 és mind a 2 hónapba jól kajálok!De ilyen még nem volt hogy nem jön fel 1 kiló se!

Ha ez számít előző hónapba 1 hétig kb náthás voltam e jártam edzeni lehet hogy ez tett be a fejlődésnek?

2011. febr. 3. 18:44
 1/2 anonim ***** válasza:

a súlyt célszerű lenne a tömeg növekedésével emelni :)

variálhatsz nyugodtan, én van, hogy minden héten kicserélek egy gyakorlatot...

2011. febr. 3. 23:34
 2/2 anonim ***** válasza:

Tévhit: A súlyt elég akkor emelni, amikor az eddigi súllyal már könnyűnek érzem a gyakorlatot

Ez csak akkor igaz, ha pusztán hobbi gyanánt, kikapcsolódásképpen edzel, és nincs vele semmi célod. Ha viszont izomnövekedést szeretnél elérni, MINDEN EGYES EDZÉSNÉL növelned kell a súlyokat.

Hogy miért? Mert az izomnövelés talán egyik legfontosabb alapelve a progresszív terhelés. Ez lefordítva annyit tesz, hogy mindig egyre nagyobb terhelésnek kell kitenned az izmodat. A progresszív terhelést sokan félreértik, és azt gondolják, hogy ennek egy lépcsőzetes folyamatnak kell lennie, de nem!

Minden edzésnél haladnod kell előre! Ahogy azt már említettem, az izom rendkívül lusta jószág. Csak akkor épül, ha megfelelő indokot adsz neki. És csak az megfelelő indok, ha folyamatosan egyre nagyobb terhelést kap. Ha kétszer egymás után ugyanazt a terhelést kapja, akkor bizony a második alkalommal már nem lesz fejlődés.

2011. febr. 4. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!