Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hány napot kell pihentetni az...

Power95 kérdése:

Hány napot kell pihentetni az izmokat, hogy regenerálódjanak?

Figyelt kérdés
2011. febr. 2. 21:10
 1/10 anonim ***** válasza:
1 hét/nagy izomcsoport
2011. febr. 2. 21:30
 2/10 anonim ***** válasza:

baromság teh megebszélted az izmaiddal hogy srácok pihentek 7 napot és csak utánna lehessen titeekt terhelni.

3 nap után nyugottan terhelheted igaz ez az edzéstervedtő lis függ..

2011. febr. 2. 21:42
 3/10 Da puta madre ***** válasza:
Miért, te 3 napot beszéltél meg az izmaiddal? Inkább egy hét, mint 3 nap....
2011. febr. 2. 21:57
 4/10 Da puta madre ***** válasza:
Ha elég 3 nap, akkor nem edzel rendesen. Az izmaid akkor nőnek, mikor pihensz, nem edzés közben. Hiába edzel 3 naponta ugyanarra, ha nem hagysz időt arra, hogy épüljön, regenerálódjon.
2011. febr. 2. 22:02
 5/10 anonim ***** válasza:
függ az edzésvolumentől, kajálástól, fizikai állapottól, alvásmennyiségtől.
2011. febr. 2. 22:25
 6/10 anonim ***** válasza:

A legutóbbi válaszoló adta a legkorrektebb választ.

Sok mindentől függ. De leginkább attól, hogy mennyire terhelted le az edzésen. Ha mondjuk a mellizmodat lezúzod hat sorozat fekvenyomással meg hat sorozat tárogatással, akkor valóban kb. egy hét, mire teljesen regenerálódik. Viszont ettől még nem fog jobban nőni, sőt, talán még kevésbé is. Sokkal egyszerűbb, és az idegrendszernek is pihentetőbb, hogy ha inkább kisebb volumennel gyakrabban stimulálod az izmot.

A másik pedig az, hogy egyáltalán nem feltételül szükséges megvárni, amíg az izom teljes mértékben regenerálódik, hamarabb is terhelhető, de persze csakis akkor, ha nem bombáztad szét magas szériaszámmal, hanem csak kisebb volumennel edzetted.

2011. febr. 2. 23:42
 7/10 A kérdező kommentje:

Én most úgy edzek,hogy hétfő mell-kar,kedd váll-hát, csütörtök mell-kar,péntek váll-hát

egy izomcsoportra 3 gyakorlatot és 5x8 as ismétlés számot.

2011. febr. 3. 15:26
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon sok a három gyakorlat. Ilyen elosztás mellett kettő is elég. Továbbá tipikus hibába estél: A lábedzést ignorálod. Egyrészt így kiegyensúlyozatlan a fejlődésed, másrészt a legtöbb testépítő arról számolt be, hogy akkor kezdett igazán fejlődni a felsőteste, amikor elkezdett lábedzést csinálni. Ez főleg az idegrendszer működésével magyarázható. Szóval szerintem ilyen volumennel elég két gyakorlat, és iktass be két láb-napot is!
2011. febr. 3. 17:01
 9/10 A kérdező kommentje:
Rendben, de egy izomcsoportra heti 1 edzés is elég nem? Mert most azt vettem észre, hogy túl megerőltető nekem ez a heti 4 edzés így főleg hogy még csak fél éve járok konditerembe.Akkor a láb edzés is mindenféle képen befogom iktatni!
2011. febr. 3. 18:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez nem egészen így műkszik. Vagy teljesen lezúzod heti egy edzéssel az izomcsoportjaidat, és szerencsétleneknek egy hétig kell pihenni, vagy kisebb volumennel, gyakrabban edzel.

A legjobb és legegyszerűbb, ha heti háromszor-négyszer, izomcsoportonként 1-2 gyakorlattal végzel 1-2 sorozatot.

Ha gondolod, nézz utána a HST-nek, elég jól működik sokaknak, jók a tapasztalatok.

2011. febr. 3. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!