Mit ajánlotok? A kondiba edzésenként minden izmomat edzeni vagy edzésenként csak 1-2 izomcsoportot.
pontosabban a mellizom, vállak, hát, bicepsz, tricepsz ami fontosabbak.
általában 2 órát edzek de ez idő alatt persze nem minden izomzat fér bele 1-2 mindig kimarad azt átteszem másik napra
az első pár hétben érdemes teljes átmozgató edzéseket csinálni. heti 3x hétfő szerda péntek felállásban. 1-2 gyakorlat/ testrész csak szintfelhozás céllal. mellre hátra lábra mehet 2 bi tri váll csuklya stb meg 1 gyak 5-6 széria, 8-12-es ismétlésszámmal.
5-6 hét után át lehet állni szerintem osztott edzéstervre, 3-4 napot egy héten érdemes rászánni. én a 4 napossal találtam meg az ideális felállást, így belefér normálisan a láb. mell bicepsz, váll csuklya, hát tricepsz felállás után van egy láb nap. az edzések időtartama nagyon maximum 2 óra legyen, de inkább az 1.5 fele próbálkozz, legyen intenzív, 1-1.5 perces pihenőkkel szériák között.
a lábat a legtöbben hanyagolják, viszont nagyon fontos az edzése, azon kívül hogy iszonyatosan hozza a tömeget a guggolás az egyik legjobb gyakrolat ami a magot (alsó hát, has) edzi. nem mellesleg iszonyat aránytalan tud lenni egy kidolgozott felsőtest virgács lábakkal a strandon:)
Hétfő: Mell-Bicepsz
Szerda: Hát-Tricepsz
Péntek: Láb-Váll
Például...:D
Ez a "felosztás" jó, de body.builder.hu-n vannak komplett edzéstervek!:)
Hétfő: Mell-Bicepsz
Szerda: Hát-Tricepsz
ezzel nem értenék egyet ha nem gond, akkor inkább hétfő péntek. a mell erősen tricepsz terhelő is, szerdáig nem biztos hogy teljesen regenerálódik. szerdára mehet a pénteki nap és annyi, de én szétszedném hogy legyen hétvégén is legalább 2 nap pihenés a karon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!