Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért erősebbek a romák...

Mr. Zaccmester kérdése:

Miért erősebbek a romák szkanderban sokkal?

Figyelt kérdés

Akármelyik roma sráccal nyomok, egyszerűen lenyomnak szkanderban, legyen az 60-100kg-os...

Nagyon keveseket tudok csak letenni, míg akik nem romák nagy részüket lenyomom, persze a vékonyabb sportosakra kell most itt gondolni. :)

Valami ütős technikát tudnátok javasolni szkanderban, hogy velük szemben is legyen esélyem? :)

Vagy mikre kéne különösebben odafigyelnem?

1 éve edzem már keményen, 178cm vok és hozzá 80kg.

Előre is köszi a válaszokat! :)

2010. dec. 21. 20:39
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Alkarra épphogy nagyon is gyúrok... :)

Alkaredzésem bicepsz napok végén csak ennyi:

Csuklóbehúzás: 3x15-20

Marokerősítés gumikarikával: 3x30-50

Marokerősíéts karösszenyomóval: 3x20-30

Szal odavágok keményen neki... :)

Igazából személy szerint nekem a hátam nem elég erős szerintem, annak sok köze lehet a szkanderben a tartáshoz is akár? :)

2010. dec. 24. 01:09
 12/23 power95 ***** válasza:
Szerintem alkarra tricepsz napon gyúrj mert a lehúzásnál pl az alkarod is erősödik, és az egy nagyon jó gyakorlat.. Asszem megtartásnál a bicepsz izmok dolgoznak,de ez nem biztos.
2010. dec. 24. 10:26
 13/23 power95 ***** válasza:
Ja és még sztem azért is mert a legtöbb roma csuklózik.. Ők még itt is csalni akarnak..
2010. dec. 24. 10:27
 14/23 Saten ‫҉ ***** válasza:
Csak ismételni tudom magam... amíg nem 10sec alatt sprinteled a 100-at csirkével a hónod alatt addig nincs esélyed. Amúgy alkarozni bicepsz napon érdemes kedves power... és mi az, hogy csuklózik? Ilyen nincs, hogy csuklózik... a cél, hogy lenyomd az mindegy, hogy, hogy amíg nem csúszkál és nem emeled fel a könyököd. Ezt, hogy csuklózik csak a kislányok mondják :D amúgy ezt a marokerősítést meg csuklózgatást felejtsd el. Alkarozni úgy kell mint bicepszezni csak fordított fogással. Attól, hogy jó erős a fogásod még lehet gyenge az alkarod. Tessék fordított fogással bicepszezni az edzi az alkarod igazán
2010. dec. 24. 10:31
 15/23 Saten ‫҉ ***** válasza:
Attól, függ amúgy, hogy milyen szkandert nyomtok. Ha állva csináljátok úgy, hogy mindketten ráfogtok az asztalra akkor az baromi összetett. Nem csak az alkarod és a bicepszed hanem a hátad és lábad is szerepet játszik sőt a melled és másik karod bicepsze is. Gondolj csak bele... megindítod lábból, irányba rakod háttal, behúzod mellel és bicepsszel miközben alkarral tartod
2010. dec. 24. 10:37
 16/23 power95 ***** válasza:
Azért azért a csuklózás kva sokat számít...És ezt nem csak a kislányok mondják vagy találják ki, mert ha pl én elkezdem nyomni a másikat és az behajlítja a csuklóját akkor nem tudom lenyomni... vagy hogyha ő hajlítja vissza az én kezemet akkor lazán lenyom lehetek akár mekkora..Majd egyszer próbáld ki...
2010. dec. 24. 22:05
 17/23 power95 ***** válasza:
Bocs az elején véletlen 2x írtam le a szót.
2010. dec. 24. 22:06
 18/23 A kérdező kommentje:

Végre értelmes válaszokat kapok... :)

Igen állva szoktam szkanderozni a legtöbbet, de van hogy ülve, érdekes megfigyeltem, hogy ülőben jobb vagyok valemennyivel... :)

Szerintem az alkart erősíti a kalapács fogású bicepszezés is, de javítsatok ki, ha tévednék... :)

Tartásnál akkor azt mondjátok bicepsznek van a legnagyobb szerepe és az alkarnak?

Csuklózni igenis lehet a szkanderban, én is megerősítem. Nézzetek meg a youtube-on versenyeket, ott is lehet... :)

Esetleg tudtok valami jó technikát ajánlani arra, ha pl hosszabb az ellenfél alkarja?

2010. dec. 25. 06:19
 19/23 anonim ***** válasza:
Sajnos a csajoknál ugyanez a helyzet, ott is jobbak a cigányok szkanderban. Az esetek 90% -ban ők nyernek, nem semmi.
2010. dec. 31. 12:30
 20/23 anonim válasza:

A szkandernek pont hogy a csuklózás a lényege. Ezért szoktak olyan sok csuklóerősítő gyakorlatot végezni. Aki nem hiszi, az olvassa el a szkander szabályait (akár magyar akár angol nyelven), vagy nézzen meg pár videót a neten.

Amúgy a romákat is le lehet nyomni szkanderben. Haverom 80 kg, és mindet lenyomta a kocsmában bal és jobb kézzel is. A végén még meg is hívták egy sörre. Sokat szokott edzeni, de genetikusan is erős, vastag csuklójú.

2011. ápr. 1. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!