Ha meg akarok tartani 85 kg-os kutyát biciklin tekerve,
hogy erősítsem magam?
85 kg kutya? Milyen fajta?
2010. dec. 18. 21:53
2/16 A kérdező kommentje:
A komoly! :) Szerintem ne erővel próbáld meg őt megfogni, mert úgy úgysem fog sikerülni, simán leránt ha ő úgy gondolja és megindul egy macska után! :) Szerintem érd el hogy te legyél a falkavezér, és minden egyes szavadra hallgasson, úgy talán el tudod érni hogy ne arccal a sárban landolj! :)
2010. dec. 18. 22:10
4/16 A kérdező kommentje:
Annyit nem tudok vele lenni, a gazdái sem bírnak vele, az ő dolguk lenne lefektetni az alapokat. Engem csak megkértek, hogy amikor ráérek, mozgassam le :/
De pénzért bármit, ugye :D
Nincs nagy baj vele, többnyire szépen jön, és akkor is meg tudom tartani, ha előrelendül valami után, de tud trükkös lenni, egyszer már sikerült úgy lerántania, hogy egy darabig nem értem földet :S Ilyet még egyszer nem akarok, akkor egy mezőn voltunk, úgyhogy ott nem volt gáz.
Személyes sértésnek érzem, hogy lepipált egy kutya, másrészt veszélyess.
Szerintem szinte kizárt, hogy biciklin megtarts egy 85 kg-os kutyát, ha az nem akarja. A biciklin amúgy is kicsi a stabilitásod, de ha egy ekkora kutya elindul...
2010. dec. 18. 23:44
Szerintem ne bringázz vele.Módszernek csak csúnyákat tudnék mondani.Húzós nagy kutyákra tüskés nyakörvet szoktak tenni fordítva,hogy befelé álljon.Viszont a dog szőre elég rövid,szóval lehet felsértené a bőrét.
2010. dec. 18. 23:58
hát gyakorolni kell, ha mindenképp bringázni akarsz vele, akkor gyakorold, hogy egy kézzel kormányzol, a másikkal tartod a pórázt. Kormányt semmiképp se fogd a pórázos kézzel, mert lehet borulni. Egy idő után megszokod, meg a kutya is, aztán ha megindul, legalább nem kell tekerned. Egyetlen probléma, amikor keresztbe indul meg előtted., olyankor én rántani szoktam egy picit a pórázon jobbra és általában visszaáll irányba. Autók között mindenesetre ne nagyon próbálkozz, mert életveszély.
2010. dec. 19. 00:21
szerintem pénztárcára erősítsél mert ha meglátja 1 sün nagyon meg fog b*szni
2010. dec. 19. 05:26
9/16 A kérdező kommentje:
Ha be akar vágni elém, az hagyján, meg lehet oldani, ha megáll, az a necces! Szokott olyat is. :D Amikor lerepített, akkor meg konkrétan hirtelen lekuporodott a földre, és egy hatalmas ugrással lendült előre.
Van egy hapsi, aki a bullmasztiffját viszi biciklivel, az a kutya is meglehet 70 kiló, és megindul a macskák után, szóval nem lehetetlen dolog.
10/16 A kérdező kommentje:
De visszatérve a kérdésre, hogy némi előnyt azért szerezzek a mostanihoz képest, milyen edzésfeladatok lennének alkalmasak? Kész vagyok bármire :) Kivéve, hogy nem akarok 20 kiló izmot felszedni.
Kapcsolódó kérdések: