Ne kondizzak olyan keményen?
12 éves fiú vagyok, nővérem ismerősének öccse most 17 éves, és 12 évesen kezdett el kondizni, ketrec harcolni és most gerinc sérve van. én járok vízilabdázni, és nem vagyok olyan erős, és az edzőm mondta hogy naponta csináljak legalább 50 felülést, és fekvő támaszt.. de ahogy hallottam a nővérem most nem tudom mit csináljak!
szerintetek?
1-2 év múlva azt mondom elkezdheted az edzést de ne túl komolyan.
Kérj valakitől tanácsokat vagy edzéstervet majd.
Én 13 múltam nemrég kezdtem el kb 1 hónapja.
Csak nekem volt aki írjon edzéstervet.
Amit leírtál, az bemelegítésnek is kevés, és időd is van még, ennyi idősen én inkább a focipályán tölteném az időm, és 3-4 év múlva kezdenék terembe járni.
Amúgy ha valaki normálisan, a saját képességeinek korlátaihoz igazítva végzi a gyakorlatokat, akkor nem sérül le...
Ilyen korán ne kezdj, mivel a szervezeted fejlődik. Fuss a focipályán, otthon felülésezz, de súlyt ne emelj, stb. Legalábbis teremben ilyen rendszerességgel. Még van időd :) 2évet szerintem még várhatsz.
Én jövőre kezdek
13/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!