Hogyan juthatok el egy teljes, szabályos egylábas
guggolásig?
Figyelt kérdés
Nem tudok megcsinálni egyet sem,pedig sportember vagyok.Van erre valami program vagy csak gyakorlás?
2010. dec. 12. 11:50
1/7 Saten ҉ válasza:
Ha megfelelő súllyal tudsz guggolni akkor sikerülni fog az egy lábas is
2010. dec. 12. 11:53
2/7 anonim válasza:
Hát elég nehéz elkezdeni még a rendszeres kétlábas guggolás után is. Kapaszkodj meg valamiben, és úgy gyakorolj! Aztán fokozatosan csökkentsd a karodra jutó terhelést. Ez csak egy tipp. Lehet, hogy szar.
2010. dec. 12. 11:56
3/7 anonim válasza:
Én is kapaszkodással tanultam meg, egy kb. 70 cm magas kapaszkodót keress, de pl ha a mindkét kezedbe veszel egy egy-két kg-s súlyzót és kinyújtód magad elé, könnyebb mint súlyzó nélkül. De próbálkozhatsz fokozatosan is, először csak egy székre ülsz le/állsz fel egy lábbal, aztán zsámolyra, és így tovább
2010. dec. 12. 12:44
4/7 anonim válasza:
a megoldást - szerintem is elsősorban - a guggolás jelenti...
a comb feszítőizma az egyik legnagyobb izom az emberi testben és saját tapasztalatom szerint, teherbírása igen gyorsan és hatékonyan fejleszthető. ha nem sima guggolást csinálgatsz, hanem plusz súlyt veszel a nyakadba, igen gyorsan el fogsz jutni az egylábasig.
2010. dec. 12. 12:48
5/7 anonim válasza:
És ha nincs súlyzód, akkor mi van?
Totál baromságokat írtak itt le eddig, egy kivételével.
A lényeg, a pistol egy baromira sérülésveszélyes gyakorlat, és ezért nem árt, ha szakértő felügyelete mellett tanulod meg. szrintem érdemesebb kifizetni azt a néhányezer forintot pár személyi edzésért, mint késöbb gyógyszerre, orvosra költeni. keress RKC II edzőt.
ebben a könyvben részletesen le van írva a pistol elsajátítása, de az edzői felügyeletet nem pótolja.
2010. dec. 12. 21:26
6/7 A kérdező kommentje:
Nos,a tarkónsúlyos megközelítés egy marhaság,bár eddig nem akartam reagálni rájuk...csak már zavart h buta emberek okoskodnak...az egylábas guggolásnál olyan izmokat is igénybe veszel magához a guggoláshoz,amik a kétlábasnál alig használsz/semennyire/vagy csak stabilizálják a térd rotációját.Hiába guggolsz 90 kilókkal tarkón szabályosan(mint pl én).Próbáljátok ki.keressetek képet a "pistol"-ról és próbálkozzatok. A többi válaszolónak köszönöm!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!