Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Edzés után mennyi idővel...

Edzés után mennyi idővel érdemes étkezni?

Figyelt kérdés
Step aerobicozni szoktam, 45 percet, elég kemény gyakorlatokkal, és edzés után fél órával sovány húst (ált. sonkát) és kevés túrót és kefírt szoktam enni, szal fehérjét. Anyum szerint azonnal kell edzés után enni, mert akkor a szervezet hamar feldolgozza és segít az izomzat kialakításában a fehérje. Ez tényleg így lenne?
2009. jan. 16. 13:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia! Anyukádnak igaza van. Amilyen gyorsan csak tudsz, vigyél be a szervezetedbe minőségi, gyorsan felszívódó tápanyagokat. Azért kell minél gyorsabban enned, hogy az elhasznált tápanyagokat minél gyorsabban pótold. Én közvetlenül edzés után javslom a turmixokat (pl. protein), ami azért fontos, mert azonnal felszívódik. 30 percen belül pedig minőségi (NEM gyorséttermi) ételeket pl.:csirkemell, hal. Köretnek pedig párolt zöldséget, rizst...stb, de ez attól függ, hogy mi az elsődleges célod (fogyás, szintentartás...)?

Üdvözlettel: Maximum :)

2009. jan. 16. 14:27
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi a választ! elsődleges célom a fogyás!
2009. jan. 16. 14:40
 3/5 anonim ***** válasza:

lehetőleg eddzés utáni fél órán belül.

A napi szénhidrát mennyiség nagy részét én edzés utánra csoportosítanám mert akkor a legkisebb az esélye, hogy zsírba rakodik le. A fehérje edzés után szintén jó.

2009. jan. 16. 17:07
 4/5 werte ***** válasza:
Étkezni egyből utána. Nekem a cukrom annyira lehúzza a szervezetem, hogy mindig van egy szendvics, vagy pogácsa a tatyómba, mert össze is esnék miután kigürcöltem a belem:) Szóval minél előbb egyél, de a megoldható, edzés közben(futás) szőlőcukor, hamar felszívódik!
2009. jan. 16. 18:16
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A szőlőcukor pont nem jó.

Gyorsan felszívódik felnyomja az inzulinszintet és aztán meg leejti. Vagy öt percenként rágcsálod közben vagy nem fog segíteni.

"edzés után fél órával sovány húst (ált. sonkát) és kevés túrót és kefírt szoktam enni" Ez tényleg fehérje de nem valami sok...

2009. jan. 17. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!