A hasizmot érdemes edzeni, lesz haszna hosszútávon?
1-2 hónapja edzek minden második nap teljes testre. Illetve majdnem teljesre, azért jó pár izmot kihagyok, mert különben sosem végeznék, inkább az esztétikai értelemben fontosabb izmokra edzek.
A hasizom beleesett ebbe a fontos kategóriába, de most kezdek elbizonytalanodni. Mert igaz, hogy gyorsan fejlődik, 2x annyi súlyt tudok már nyomni hasizmozó géppel, csak éppen nem látszik. Sőt, az a pár kiló egészséges felesleg ami van rajtam, az főleg a hasamon van, így hiába vastagszik a hasizmom, inkább csak nagyobbnak látszik tőle a hasam, de az izom az ugye fedve van.
Ha ilyen 6-7 hónapig akarok még edzeni, hogy nyárra legyen kirakat testem, és akkorra már szálkás is szeretnék lenni, egyelőre a kardió edzéseket hanyagolom, majd tavasztól kezdem, érdemes folytatnom tovább a hasizom fejlesztését? Hosszú távon meg fogja érni?
A kérdés azért is érdekes, mert az edzőteremben nagyon ritkán látok embereket hasizomra edzeni, minden másra edzenek százan, de hasra nem. Ez csak lustaság, vagy van ennek valami oka?
Az egyenes hasizom rostjai minden embernél anatómiailag kockásak. Minél alacsonyabb a testzsír-százalék, annál látványosabbak ezek a kockák. Edzéssel lehet őket fejleszteni, de a hasizom olyan értelemben nem képes hipertrófiára, mint mondjuk a tricepsz vagy a mell. A látványos hasizom nem az edzéstől, hanem a kalóriabeviteltől függ.
Ennek ellenére az erős hasizom élettanilag előnyös lehet, úgyhogy van haszna az edzésének, bár ami inkább előnyös, az az erős törzs (core), de ez más téma.
Ha látni szeretnéd a hasizmaid először érdemes kardiozni pl. fuss. Ha ezt nem szeretnéd akkor próbálj kis súllyal sok gyakorlatot csinalni a hasadra, mert az szalkasit, amíg a nagy súlyok az izmot építik de a zsírt nem csökkentik. Illetve szerintem megéri edzeni mivel mikor én több hónapra abba hagytam az edzést nem tűnt el a csík a hasam közepéről tehát tartós volt az eredmény.
Sok sikert
Egyáltalán nem rosszat akartam neki a válaszommal, nekem ezek váltak be amikor edzettem a hasamra (lehet akkor én vagyok valami fele ufó), illetve én is mástól kaptam annó ezeket a tanácsokat.
"mástól kaptam annó ezeket a tanácsokat"
Neki is hatalmas tudása lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!