Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hosszútávon mennyire jó...

Hosszútávon mennyire jó ekkora intenzitás a lábnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gondolkodóba estem, hogy talán kicsit túlzásba viszem a lábnapokat. Mit gondoltok erről?

Minden szettem RPE 8 MINIMUM, utolsó szett bukásig. (kivéve bolgár guggolásnál, ott nem viszem bukásig, mert akkor végem lenne, de főleg az idegrendszeremnek hosszútávon.. Nem tudom ki találta ki ezt a gyakorlatot, de remélem ezt csinálja 0-24.. :D)

-Hack guggolás 3x8

-Bolgár guggolás smith keretben 3x6-8

-Merevlábas felhúzás 4x6-8

-Combfeszítő gép 3x8-10 (utolsó szett egyben dropszett is)

-Álló vádli 4x12

-Egylábas lábtoló 3x8

-Bolgár guggolás smith keretben 3x6-8

-Ülő lábhajlító 4x8-10

-Combfeszítő gép 3x8-10 (utolsó szett egyben dropszett is)

-Ülő vádli 4x8

Mint látjátok, nincs rudas guggolás, mert a bokám nem hajlik, és csak úgy tudok guggolni, ha felvan emelve a sarkam. (tárcsával próbáltam már, de úgy 0 biztonságérzetem van, így elengedtem ezt a lehetőséget).

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy magát a combfeszítőmet elég körülményes így megedzeni, mert annál pont az lenne a lényeg, hogy minél lejjebb legyen a lábam pl egylábas lábtolónál, illetve bolgár guggolásnál is minél közelebb álljak. Pont ezért van combfeszítő mindkét napra betéve. Így csökken a hiányérzetem egy kicsit.

Illetve, pontosan a boka problémám miatt van ennyi egylábas gyakorlat, mert 1 lábbal aránylag rendben van a mozgástartomány combfeszítőre.

Mit változtatnátok így látatlanban? Soknak tűnik? Leginkább azzal van problémám, hogy pl bolgár guggolásnál annyira kemények a szettjeim, hogy lábanként 3-3 perceket kell pihennem és nem vagyok biztos benne, hogy hosszútávon ez megéri.

2022. okt. 22. 09:04
 1/2 anonim ***** válasza:
Teljesen jó.
2022. okt. 22. 09:38
 2/2 anonim ***** válasza:

Én óvatosabb lennék. A kérdés hogy nősz e ettől. Mert ha nemigazán, akkor a bukást el kéne felejteni.Vagy valahol vissza kéne venni. Ez nekem olyan mit amikor mindent akarok de végül egyik se megy igazán.

Nem beszélve hogy nem tudni heti hányszor hogy vannak az edzéseid.

Igy elég nehéz 100%tanácsot adni.A nagyjából a heti lábfeszítő nagyon max közeli, de talán még elmegy.De a rendszeres bukáson tulival megtoldva, már nem biztos!

Arra még felhívnám a figyelmed hogy komplexitásban gondolkodj mikor regenerálódásról van szó.

Azaz merő tévedés hogy majd a lábam szétedzem, de az nem hat ki a többi izom regenerálódására. Mert de!! A tested nem külön regenerálgat itt, meg egyszer amott, hanem közben mindenhol épülnie kell. Tehát a láb bukáson túli edzése a melled vagy vállaid fejlődésére is hatással lesznek.

2022. okt. 23. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!