Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Egy 70 kg-s embernek mekkora...

Egy 70 kg-s embernek mekkora súllyal való guggolás egy ideális teljesítmény egy athletikus testalkathoz? 70kg+rúd, 100kg, 140kg, esetleg több?

Figyelt kérdés
Nem a minnél nagyobb izom vagy maximális súly a célom, hanem egy panent láb, amivel aztán kb bármilyen gyakorlatot meg csinálok és esztétikus. De nem akarok túl tömzsi lenni. Köszi a válaszokat =)

ma 01:16
 1/10 anonim ***** válasza:

Ezt így nem lehet megmondani ennyiből.

Eleve milyen magas vagy ahhoz a 70 kilóhoz?

ma 07:26
 2/10 anonim ***** válasza:
Az esztétikus testalkat nem azon múlik, hogy guggolásnál hány tárcsa van a rúdon, hanem hogy hónapokon/éveken keresztül konzisztensen végzed-e a progresszív edzést megfelelő táplálkozás mellett.
ma 07:36
 3/10 A kérdező kommentje:

172 cm vok. Egy jó iránycél érdekelne egy szakértőtől. =)

Jelenleg 60kg megy, és az internetes kalkulátor szerint ez kezdő szintet sem ér el, hogy fejlett hobby erősítő mennyit lát jónak ez érdekel.

ma 12:05
 4/10 anonim ***** válasza:

Kb ha a testsúlyod kétszerese megy az erőben jónak számít, a legtöbb embernek ehhez viszont több év tudatos edzés kell. Kinézet más téma, van akinek erős a guggolása de nem kifejezetten esztétikus, persze jobban néz ki mint az átlagember.

Nekem kicsit több megy mint a kétszerese de én vékonynak látom a lábam, ráadásul nem is szálkás. Bár szoktam rá bókokat kapni másoktól.

ma 12:11
 5/10 anonim ***** válasza:
55%
Anno 172 centis 70 kilós középiskolásként 120-130 kiló környékén guggoltam, ami egész jó teljesítmény volt, de nem kimagasló.
ma 12:12
 6/10 A kérdező kommentje:

Én csinálok 50 szabályos guggolást és totál bedurran a derekam, lábam enyhén. Szerintetek kellenek a kiegésztítőgyakorlatok lábra?

100 kilót kiemelni is nehezen tudok, az egész törzsemnek ki kell nyomnia, mire fókuszáljak? Kérjem edző segítségét?

kb heti 5 kilót növeltem a súlyon Így lett 40-ből 60kg egy hónap alatt + közepes rúd(otthon). Haladjak lassabban? Türelmetlen voltam, szerintem lehet mélyebbről kell erőt vennem. Amúgy vékony lábam van, de húsosodik...=D Adjak magamnak egy fél-egy évet és kezdjem el edzővel, hogy elérjem a 100-at? biztos a láncomon is kell fejleszteni stb. Amúgy mozgékony, de kocka életem volt tinédzser koromig, de csak 25 évesen kezdtem el erősíteni, előtte semmi. 120-at el se tudom képzelni hogy kinyomjam, befosnék. xD

ma 12:43
 7/10 A kérdező kommentje:
A baj hogy úgy edzek, ahogy éppen ideálisnak tartom, egy lassú egyenletes fejlődés jobb lehetne. Sza volt ilyen hogy 3*10 eket guggoltam, aztan ugyanezzel a súllyal 5*5-t vagy 4*8-at, aztan lecsökkentettem és csináltam 20akat meg ilyenek, de azt vettem észre az esik legjobban, ha a könnyebb nagy súllyal csinálom, kis ismétléssel több szériában, hetente többször, kevésbé fáraszt és növöget az izom.....
ma 12:49
 8/10 anonim ***** válasza:
50%

"csinálok 50 szabályos guggolást és totál bedurran a derekam"

Nem csoda, hisz 50 ismétléses sorozatnak semmi értelme. Senki nem csinál ilyen ökörséget. 50 ismétlésnél nem csoda, hogy meghal a derekad vagy nyögnek az izületeid. Izomépítés vagy erőfejlesztés szempontjából értelmezhetetlen.

"kellenek a kiegésztítőgyakorlatok lábra?"

Mi az, hogy kiegészítő gyakorlatok? Erőemelő vagy, aki a három alapgyakorlat mellett kiegészítő gyakorlatokat is végez? Nem értem a kérdést.

"mire fókuszáljak?"

https://www.youtube.com/watch?v=UuXLsOuf1Rs

"Kérjem edző segítségét?"

Egy jó edző rádférne, mert végtelenül el vagy tévedve, csak ennyi tudással nem fogod tudni megkülönböztetni a jó edzőt a kóklertől.

"Haladjak lassabban?"

Ha jön a progresszió, akkor miért korlátoznád?

"úgy edzek, ahogy éppen ideálisnak tartom"

Terv szerint kell edzeni, különben nem lesz hosszútávú fejlődés. Itt megtalálod a magyar net legjobb egyénre szabható edzésprogram sablonjait:

[link]

ma 12:53
 9/10 anonim ***** válasza:

full nem vágom mit akarsz kérdező

te most akkor athletikus testalkatot akarsz de nem akarsz izmosodni meg nem lényeg a suly de másról nem is beszelsz csak a sulyokrol.

meg nem vagy erő emelő de naon rá vagy állva a gugolasra és szted ha sokat gugolsz akkor ettől majd szuper képességed lesz aztan minden gyakorlatba hős leszel

gugolas nélkül nem tudsz bicepsezni vagy hátazni pl? mozgas korlatozott vagy??

egyszerűen nem értem mi van most

ma 13:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Anno fiatalon 75 kilósan 110 kilóval guggoltam. Nekem jónak tűnt, de én átlagember voltam nem sportoló.
ma 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!