Teljesítményfokozó italok, arginin nélkül?
Nő vagyok, futáshoz és kondigépes edzéshez szeretnék olyan italport, ami javít a teljesítményemen.
A Nitrox Therapy termék, amiben csak kis mennyiségben van arginin, szinte azonnal allergiás reakciót adott, illetve , utána is olvastam, aki herpesz hajlamos, annál aktivizálja a vírust, sajnos tapasztaltam.
Van esetleg .árkától függetlenül valami természetes táplálékiegészítő, amit tudtok javasolni?
Nagyon intenzív edzésekhez.
Legális tápkiegészítők közül csak a koffeinnek van tényleges teljesítményfokozó hatása. Minden más csak átverés laikusok számára.
Kreatin nem rossz választás, meg lehet próbálkozni citrulinnal vagy béta-alaninnal, de ezeknek a tanulmányokban vannak mérhető hatásai, a gyakorlatban nem lesznek. Az arginin, BCAA-t, egyéb kamu szart viszont felejtsd el. Ezeket már csak Kelet-Európában tudják eladni. Nyugaton mindenki tudja róluk, hogy ökörség.
"Kreatin akkor gyakorlatilag majdnem hatástalan?"
A kreatin hatásosságát rengeteg tanulmány bizonyítja, de ezek inkább hosszútávon kifejtett egészségügyi pozitívumok. Sport szempontjából 10-ből 9 ember semmilyen kézzelfogható pozitívumát nem tapasztalja a kreatinnak, ha pedig igen, az sem egyértelmű, hogy a kreatinnak tudható be, és általában csekély is. Ettől függetlenül egy olcsó és bizonyítottan egészséges kiegészítőről van szó.
"BCAA-t iszok, szedek,en észrevettem némi pozitív hatást"
És honnan tudod, hogy nem csak placebo hatásról van szó? Honnan tudod, hogy ha van is pozitív hatás, az egyértelműen a BCAA-hoz köthető? Résztvettél célzott laborvizsgálatokon?
A BCAA az évszázad egyik átverése, aminek forgalmazását már számos nyugati ország versenyhivatala tiltja a csalás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!