Ha edzést követő éjszaka nem alszol 8-9 órát csak 5-6-ot akkor semmit nem fejlődsz, feleslegesen edzted meg keményen az izmaid, sőt mivel nem tud regenerálódni az izom ezért még csökken is?
Továbbá hány hét mire naturálon 1 hét influenza alatt elvesztett 4 kiló izom visszajön?
98 kg voltam influenza előtt, utána csak 96, gondolom csak az izom ment le mert az szokott még a ló fingásától is lemenni. Ugyanakkor a hasam is zsíros lett tehát gondolom további 2 kiló izom alakult át zsírrá.
1 hét influenzától 4 kg izom mínusz :D :D
Jajj ez az oldal tizenévek alatt sem változott semmit. :D
"Kíváncsi vagyok abból a 98 kilóból mennyi az izom, mert ekkora testsúllyal általában csak magas testzsírszázalékkal rendelkező embereket látni a konditeremben,"
Aha, meg a 2 méter körülieket. Akik ekkora testsúllyal alacsony testzsírszázalék mellett is inkább néznek ki valami futónak vagy atlétikai sportolónak, mint testépítőnek...
14 nap kell terhelésmentesen hogy izom menjen le.
Amivel kevesebb a súlyod az nagyrészt víz meg béltartalom
Na tisztázzunk valamit
1 hét alatt semmiféle izom nem bomlik le.
Illetve olyan minimális,hogy észre se lehet venni,meg mérni se.
Ahhoz kb auswitzi körülményekre lenne szükség,semmi kaja,erős fizikai megterhelés mellett.Na akkor talán elképzelhető,hogy izomvesztés lenne.
1 hét alatt a felhalmozódott glikogén raktárak ürülnek a szervezetedből ezért valamivel laposabb,tonustalanabb leszel.Vizet is vesztesz,ezáltal kevesbb kg vagy, gyengébb is leszel.De mint mondtam nem szért lettél gyengébb,mert tíz deka izom lement a bicepsz hosszabb fejéből,a combod oldalsó részéből meg 20 deka!! Szval az a 2-3 kg se nem izom se nem háj.
A másik kérdésedre a válasz:
Tehát amikor nem az izmot építed vissza,hanem feltöltődsz glikogénnel,vízzel,és ugyanúgy nézel ki,mint betegség előtt,akkor arra kb 1-2 hét után sor kerül.
Az erő is nagyjábol akkorra vissza fog térni.
“ 1 hét alatt a felhalmozódott glikogén raktárak ürülnek a szervezetedből ezért valamivel laposabb,tonustalanabb leszel.Vizet is vesztesz,ezáltal kevesbb kg vagy, gyengébb is leszel.De mint mondtam nem szért lettél gyengébb,mert tíz deka izom lement a bicepsz hosszabb fejéből,a combod oldalsó részéből meg 20 deka!! Szval az a 2-3 kg se nem izom se nem háj.”
Te egyébként hogyan méred az izmot? Tehát csak a színtiszta izomszövetet méred amikor izomról beszélsz? Én úgy értettem az izmot, hogy leereszkedik, függetlenül attól, hogy a tartalma vagy a váza tűnik el.
Tény: kisebb lett, szarabbul néz ki, gyengébb lett. Tehát az izom eltűnt. Az embereknek amúgysincs röntgenszemük, hogy megállapítsák, hogy ja elfolyt a glikogéned akkor nem is koppantál össze. Simán azt mondják: na jól leereszkedtéé!!!
17#
Nem tűnt el az izom.Pont.
Ezt fönt kifejtettem.
Az emberek hogy mit látnak,az ireleváns.
Ha vki nincs tisztában anatómiai,fiziológiai dolgokkal,az nem az én ,vagy a te bajod.
A hittel meg nem tudsz semmit kezdeni.Azon a szinten ,hogy "jól leeresztettél" nem érdemes foglalkozni.Ez van.Ezt nem lehet kikerülni,el kell fogadni,hogy egy betegség után nem fogsz szétcsattani az izmoktól és nem fogsz egy fúl fitt benyomast tenni.
De kérdem én,egy semmit sem sportoló talán tiszta szupermenkinézetű egy 2 hetes unflenza után?
18
Tény, az emberek többsége nem biológus, még azt sem ismeri mi a fotoszintézis, nemhogy a glikogén…
Örvendetes, ha ennyire hamar visszajön az izom tartalma, a glikogén meg víz, bár irritáló, hogy ennyire könnyen a külsőd amiért hónapokat dolgoztál, elvesztheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!