Sport - Mennyi idő után érzel javulást?
Depresszió miatt teljesen leépültem. El akarok kezdeni itthon tornázni hogy ne fulladjak ki attól is hogy futok egy kicsit a busz után, vagy felmegyek a 2-dikra.
Aki volt hasonló helyzetben mennyi idő után érzett javulást, illetve milyen mozgásformát választott?
Nem kifejezetten depresszió, hanem fogyás miatt, de én saját testsúlyos edzést kezdtem el otthon. Felülés, fekvőtámasz, ilyenek.
Amikor a legelsőt csináltam, 10 perc sem kellett és azt hittem mentőt kell hívni 😂 De konkrétan már a 2. alkalomnál többet tudtam megcsinálni mindenből (lehet "bogaras", de vezettem excel táblázatban a dátumot, edzésidőt, a gyakorlatokat, és a kilókat, hogy lássam a folyamatot).
Robbanásszerű javulást igen hamar el lehetett érni. De ez 1-2 hónap utát tetőzik, aztán már jóval nehezebb a további fogyás/fejlődés.
Nyilván itt a testsúlycsökkentésre hegyeztem ki (hisz nekem ez volt a cél), de ha a kondíciót akarod növelni, arra a kardio jobb. Futás, bicikli, ilyesmi. Ott is hasonló a helyzet: robbanásszerű javulás után tetőzik. Nyilván nem lehetetlen onnan továbbfejleszteni, csak nem szabad meglepődni rajta, hogy nehezebben fog menni. Ez természetes folyamat, addigra alkalmazkodik a szervezet a megnövekedett igénybevételhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!