Hogyan legyek hajlékonyabb? (bövebben lent)
15 éve táncolok, és nyújtok is hetente 3-4 alkalommal. Az "átlaghoz" képest hajlékony vagyok, (megvannak a túlspárgáim, az alkaros híd, meg ilyenek) de egy idelye úgy érzem, nem nyúlok tovább.
Kéne néhány tanács, hogy mit tudok tenni annak érdekében, hogy hajlékonyabb legyek.
(Azt hallottam, hogy a rendszeres szaunázás segít valamennyit. Ez igaz?
És olyat is hallottam, hogy ha nem eszem húst az is hozzáárul a fejlödéshez. Alapvetöen vega vagyok, szóval lehet ennek is van benne szerepe... Ha vegán lennék, segítene?)
Elöre is köszönöm a válaszokat
Esetleg próbáld meg, hogy heti 3-4 alkalom helyett minden nap szánj a nyújtásra fél-egy órát.
Annak, hogy húst eszel vagy sem, nincs nagy szerepe a dologban.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Sajnos nincs mindíg idöm, hogy minden nap tudjak nyújtani, de igyekszem beilleszteni.
Igen, a túlspárgám megvan kb 20-30 cm-röl lent van mindegyik, de örülnék ha ez több lenne, illetve a hátamon is jó lenne nyújtani még. A cél az lenne, hogy a talpammal elérjem a homlokom (hátrafelé), de ez még elég messze van (kb 20-25 cm van a lábujjaim és a fejem között)
Köszönöm az új válaszokat is.
Anna Mcnulty videóira rákerestem. Tetszenek, szerintem nézem öket a jövöben is.
Egyetemre járok, meg dolgozom is. Plusz a táncórák és heti egy csoportos nyújtás. azért nem nagyon fér bele még a napi egy sem minden nap.
De igyekszem. :)
Ne egyél du. 15 után, és de 10 előtt. Közte bármenyit.
Ászanázz (jóga) és nagyon figyelj oda a légzésre. Reggel kezd a napot légzőgyakorlatokkal vagy ászanákkal. (ezekhez keress jó "jóga" oktatót)
Talán észrevetted már, hogy a hajlékonyságod függ az évszaktól és az idójárástól. A jellegzetes időjárási viszonyoknak hatásukat tekintve megvannak a megfelelői ételek közt is. Tejtermékek, hideg dolgok hasonlóan merevítenek mint a hideg, nyirkos idő.
Menj el jó ajurvédikus masszőrhöz. Olajos meleg masszázs segíthet célodban, de az ajurvédában jártasok egészég azaz egyensúly szempontjából közelítik jó esetben a dolgot. Nem biztos, hogy az minden helyzetben egyezik a céloddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!