Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » IR miatt súlyzós edzésnek mit...

IR miatt súlyzós edzésnek mit javasolnátok?

Figyelt kérdés

2 hónapja diagnosztizáltak, 6 hete folytatok szigorú étrendet, amellyel ugyan nem hízok, stagnál a súlyom, de nem fogyok. Dietetikus javasolta, hogy kezdjek el súlyzós edzést végezni, teljesen egyet is értek vele, viszont fogalmam sincs hogyan kezdjek neki. Nálam nem az izomtömeg a lényeg, hanem egy "átlagos" test megtartása, amit képes vagyok az edzéssel nagyobb inzulinválaszra késztetni. Nő vagyok, 26, otthonról dolgozom, mint team leader, ezért elég kevés izmom van, ugyanis nem mozgok. 50 kg vagyok, ennek a nagy része is zsír. (skinny fat testalkat). Nem komplett edzéstervet szeretnék, csak érdeklődöm, hogy kezdésnek egy kettlebell megfelel-e, amíg egy kis izmot építek, majd utána konditerem edzővel, vagy inkább kezdjek rögtön ott. :)

Válaszokat előre is köszi!

aug. 5. 21:25
 1/5 anonim ***** válasza:
aug. 5. 21:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Keress egy személyi edzőt. Elkerülöd a sérülést, megtanulod az alapokat és utána lejárhatsz egyedül
aug. 5. 21:59
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!:)
aug. 5. 22:05
 4/5 anonim válasza:

Szia! Sajnos nekem is IR-em van, 167 cm-hez úgy voltam 72 kiló, hogy fizikai munkát végzek (pakolok), és ezen felül napi 4-5 kn-t gyaloglok. 160 gramm szénhidrát diétával kezdtem, mikor megkaptam az eredményeket januárban, de ettől nagyon rövid idő alatt (másfél hónap) 12 kilót fogytam, így változtattak és bevihetek több szénhidrátot.

Nekem a konditermi edzés segít, 65-66 kilót tartok így szinten, heti 5x edzek. Én nem bírom a kemény kardió-edzéseket, rosszul vagyok utána, valószínűleg ingadozik az inzulin-szintem. A súlyzós, izomerősítő edzéseket viszont jobban tolerálom. Kezdetben nekem nagyon kis súlyokkal kellett elkezdenem, mert a lábaim gyengék. Nekem van személyi edzőm, aki megmutatta a gépek helyes használatát és segít. Szerintem ez a legjobb, pár hónap alatt el lehet érni egy súlyt, amit majd tudsz tartani.

aug. 6. 13:52
 5/5 Rosszlovas ***** válasza:

A kettlebell sokkal sérülésveszélyesebb, mint a konditermi súlyzós edzés!

Kettlebellel simán kinyírod a derekad, gerinced, ha nem szabályosan hajtod végre a gyakorlatokat.

Egyedül semmiképpen ne kezdj bellezni, ha semmilyen tapasztalatod sincs.

Konditeremben is javasolnám az edzőt az első 1-2 hónapban! Ha megtanultad helyesen kivitelezni a gyakorlatokat, akkor utána mehet egyedül is.

aug. 7. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!