Aki fogyás miatt kezdett el futni, milyen eredmenyeket ért el, és hogyan?
Sajnos konkrét sikersztorim még nincs, mert csak a futás elején járok, nem tudom még nagy távolságokat megtenni vagy hizamosabb idejig konzosztensen futni. Nyílván egy fél órás kocogástól nem fog az ember tízkilókat fogyni rögtön az elején. A célom egyenlőre, hogy sikerüljön egyben, megállás nélkül 5 km olyan 35 percen belül lefutni. Emiatt most egy 10-hetes training plant-t követek, heti kb. 3-4x járok futni, mikor hogy. Az biztos, hogy az étkezésre nagyon figyelni kell. Nekem most ez az utóbbi időben nem sikerült, de rajta vagyok.
Igazából azt mondanám, hogy a konzisztencia a lényeg, és ha te ezt ebben találod meg, már az is hatalmas siker. Nyílván van egy ilyen ok-okozati összefüggés is, hogy minnél jobban megy a futás, annál jobban érzem magamban a késztetést az egészséges ételekre, szóval érdemes kitartani. Ami a training plant illeti. A kezdő amit követek a Hoplnaptól Tényleg Futni Fogok című könyvben találod meg, ezt amúgy ajánlom olvasásra is, ad jó tippeket és motivációt a kezdéshez. De jó kezdő még a couch to 5k, ennek a programját megtalálod ingyenesen Pinteresten, illetve a Hal Higdon programjai. Ha követnél egy edzéstervet, akkor amit még pluszban javaslok, hogy szerezz be egy okosórát és fuss azzal, illetve a zene is sokat segít. De ingyenes telefonos applikációkat is használhatsz az időintervallumos futáshoz, amik jeleznek a futás-séta részek között, jó lehet még a Nike Running Club app is, ez is ingyenes és vezetett futások vannak rajta, egy coach folyamatosan bíztat futás közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!