Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Aki fogyás miatt kezdett el...

Aki fogyás miatt kezdett el futni, milyen eredmenyeket ért el, és hogyan?

Figyelt kérdés
gondolok itt arra, hogy mennyit futott és mennyiszer, stb

jún. 9. 19:00
 1/2 Szvatopluk01 válasza:
Rengeteg mindentől függ... Figyelni kell a kalória bevitelre, a folyadék bevitelre, hogy mennyit alszol és tudsz-e regenerálódni, a makrotápanyagoktól, a stressztől stb. És még az se biztos hogy zsírból fogsz fogyni. Személy szerint én a gyaloglást ajánlanám mindenkinek aki teheti abbó is napi 10.000 lépést.
jún. 11. 21:23
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos konkrét sikersztorim még nincs, mert csak a futás elején járok, nem tudom még nagy távolságokat megtenni vagy hizamosabb idejig konzosztensen futni. Nyílván egy fél órás kocogástól nem fog az ember tízkilókat fogyni rögtön az elején. A célom egyenlőre, hogy sikerüljön egyben, megállás nélkül 5 km olyan 35 percen belül lefutni. Emiatt most egy 10-hetes training plant-t követek, heti kb. 3-4x járok futni, mikor hogy. Az biztos, hogy az étkezésre nagyon figyelni kell. Nekem most ez az utóbbi időben nem sikerült, de rajta vagyok.

Igazából azt mondanám, hogy a konzisztencia a lényeg, és ha te ezt ebben találod meg, már az is hatalmas siker. Nyílván van egy ilyen ok-okozati összefüggés is, hogy minnél jobban megy a futás, annál jobban érzem magamban a késztetést az egészséges ételekre, szóval érdemes kitartani. Ami a training plant illeti. A kezdő amit követek a Hoplnaptól Tényleg Futni Fogok című könyvben találod meg, ezt amúgy ajánlom olvasásra is, ad jó tippeket és motivációt a kezdéshez. De jó kezdő még a couch to 5k, ennek a programját megtalálod ingyenesen Pinteresten, illetve a Hal Higdon programjai. Ha követnél egy edzéstervet, akkor amit még pluszban javaslok, hogy szerezz be egy okosórát és fuss azzal, illetve a zene is sokat segít. De ingyenes telefonos applikációkat is használhatsz az időintervallumos futáshoz, amik jeleznek a futás-séta részek között, jó lehet még a Nike Running Club app is, ez is ingyenes és vezetett futások vannak rajta, egy coach folyamatosan bíztat futás közben.

jún. 17. 01:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!