Körül belül mikor fog meglátszani a futás eredménye? Tudtok adni tippeket?
Ma kezdtem el a futást 34:10 percet futottam (mértem stopperel) úgy hogy sétáltam s utána fokozatosan emeltem a tempót és elgondolkodtam azon hogy milyen gyakran/rendszerességel kell csinálnom, hogy legyen eredménye?
Elsősorban erősödni illetve az állóképességemet szeretném növelni viszont ezek mellet fogyni is szeretnék.
Nem vagyok nagyon telt csak egy kicsit több rajtam a felesleg s azt szeretném ledolgozni meg mint ahogy írtam erősödni...
16 éves vagyok és lány. (Nem tudom mennyire számít, de inkább úgy gondoltam, hogy leírom)
"erősödni illetve az állóképességemet szeretném növelni viszont ezek mellet fogyni is szeretnék"
A szó szoros értelmében erősödni nem fogsz a futástól, hiszen a futás egy kardió mozgásforma, nem erősport. A fogyás a napi/heti kalóriabeviteledtől függ, ergo hiába futsz, ha nem vagy kalóriadeficitben, nem fogsz fogyni. Az állóképességed viszont már egy-két hónap után is képes javulni, fejlődni. Állóképesség fejlesztés szempontjából a futás legjobb mozgásformák közé tartozik.
😅
Köszönöm😊
Esetleg tudsz ajánlani valamit arra hogy erőssebb legyek egy kicsit?
"tudsz ajánlani valamit arra hogy erőssebb legyek"
Igen, erőedzést, erősportot: testépítés, súlyemelés, erőemelés, calisthenics, street workout, crossfit (stb.). Széles a paletta.
Kedves Kérdező!
Jómagam is futok hobbiszinten, mostanában 10 km körül. Ha fogyni szeretnél, akkor szépen lassan emelj a távolságon, de sohase túl sokat. Mindig csak akkor emelj, ha az előző távot már biztosan, tehát megállás, komolyabb megerőltetés nélkül le tudod futni. Ha kezdő vagy, akkor maximum fél km-t emelj eleinte. Ha eljutsz 30-40 percnyi folyamatos futásoz, akkor látványosan fogyni fogsz. Az étkezésedet nem kell drasztikusan megváltoztatnod, a lényeg, hogy ne tömd tele magad szénhidráttal. Egyél nyugodtan tésztá és kenyeret is, de nem csak azt, tehát mértékkel tedd. És hogy konkrétumot is mondjak, 3-4 hónap futással 85 kiloról lefogytam 76 kilora, anélkül, hogy túlságosan odafigyeltem volna az étkezésekre. És az erősítésről is pár szót: ne súlyzózz sokat. Nem fog biztosan jól állni, ha kigyúrod magad. Ha keveset erősítesz, azzal leszel tuti. (Ezt döntsd el te, csak a saját véleményemről írok)
Remélem, segíthettem. További jó és sikeres edzést kívánok!
#6 vagyok
Az kihagytam, hogy azért jó, ha kevesebb szénhidrátot eszel, mivel sprot közben a tested először azt használja el. Ám amint kiürülnek a szénhidrátraktáraid (nem túlzott bevitelnél 20-30 perc megállás nélküli rendes futás), akkor a szervezeted elkezdi használni a zsírt enegiaként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!