Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futás után miért fájhat a...

Futás után miért fájhat a sípcsontom környéke?

Figyelt kérdés

Kb. 5 hónapja kezdtem el futni, hogy kicsit egyenesbe hozzam a vérnyomásomat és olyan 4 hónapig egész jól ment, jól is éreztem magam, az utóbbi 2-3 hétben viszont elkezdett fájni a sípcsontom és a vádlim oldalsó része. EZ mitől lehet? Bemelegítést rendszeresen végzek futás előtt, a magasságom 177 cm és kb 98 kiló vagyok. A futócipőm az decathlonos Kalenji. Sajnos az enyhe fájdalom 1-2 napig is tart, aztán megszűnik, de amint lemegyek futni újra, előjön. Lehet, hogy inkább szobakeróznom kellene?

40/F

2023. máj. 7. 22:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Látatlanban nehéz megállapítani, de valószínűleg a túlerőltetés miatt gyulladás alakult ki. Pihentetni kell, és ha majd visszatérsz a futáshoz, jobban oda kell figyelni a regenerációra.
2023. máj. 7. 22:12
 2/4 A kérdező kommentje:
Jajjaj, én is gyulladásra tippeltem... :( Akkor pihentetés lesz egy darabig. :(
2023. máj. 7. 22:15
 3/4 anonim ***** válasza:
38%

Na ja, gyulladás.

Csonthártya.

Amúgy vegyél ilyen súllyal egy frankó kerékpárt vagy trénert.

Szét fogenni a térded.

Vigyázz rá.

Engem most műtöttek szintén 100 kilósan.

2023. máj. 7. 22:36
 4/4 anonim ***** válasza:

A sípcsontod mellett van izom, lehet izomláz ha 1-2 nap alatt elmúlik. Ha nem múlik el, akkor lehet íngyulladás a megerőltetéstől. Fontos, hogy fokozatosan fuss, pláne ha túlsúlyos vagy. Először csak mondjuk 1 kilométer, aztán ha az már érzed, hogy könnyebben megy, akkor több, aztán még több.

De lehet, hogy jó lenne inkább kicsit fogynod mielőtt futni kezdesz. Kerékpár is jó, kevésbé erőlteti a térdet.

2023. máj. 8. 19:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!