Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A rövid ideig tartó gyors...

A rövid ideig tartó gyors futás vagy a hosszabb kocogás az eredményesebb?

Figyelt kérdés

Kaptam eg futópadot. Fogyás szemponjából a pár percig tartó intenzív 10-13km/h-ás vagy a 20 percig tartó 6km/h-ás kocogás a hatásosabb?

Sajnos ennél többet egyenlőre nem bírok. (164cm, 80kg lány vagyok)

2022. jún. 5. 07:57
 1/2 anonim ***** válasza:
82%

Fogyás szempontjából tök mindegy, hogy milyen mozgásformával segíted a kalóriaégetést. Azzal a mozgásformával segítsd, amit szeretsz végezni, és amit építőnek érzel. A fogyás nem a mozgáson múlik, hanem az étrenden, a táplálkozással kapcsolatos konkrét matekon, konkrét számokon. Ezek a számok a kalóriák. Ha nem számolod a kalóriákat, és az étrended következtében nem vagy 200-300 kalóriás deficitben tartósan, akkor futópadozhatsz bármennyit, nem fogsz fogyni. Tölts le egy telefonos kalóriaszámláló alkalmazást, vegyél egy konyhai mérleget, és kezdj el matekozni. Itt erről mindent megtudhatsz:

[link]

Egyébként nincs egy extrém túlsúlyod, de azért van ott zsírfelesleg. Feltételezem, hogy nem vagy túl tapasztalt a futásban. Amíg a bemelegítésed, a nyújtásod, a technikád nincs optimalizálva, tovább amíg nem tudod helyesen menedzselni a fokozatosságot, addig én nem ajánlom a magas intenzitású futást számodra. Amíg nem tanulsz meg sportolni, mozogni, addig én mindenképpen egy közepes intenzitású kocogást javaslok. Csiga tempóval 20 percig lötyögni se kardió, se kalóriaégetés szempontjából nem leszel túl hatásos, de ha így érzed komfortosnak a kezdést, akkor kezdd így. A lényeg, hogy tartsd szem előtt a fokozatosságot. Ahogy edződsz, úgy emelkedik majd a sebesség, és növekedik a táv.

2022. jún. 5. 08:15
 2/2 anonim ***** válasza:
85%
1. vagyok. A 200-300 kalóriás deficitet módosítom 500-600 kalóriás deficitre. Annál kisebb deficitet nem igazán lehet detektálni, nyomon követni, továbbá olyan kismértékú deficittel az életben nem fogynál le. Lődd be az 500 kcal deficitet, és rendben leszel.
2022. jún. 5. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!