53 évesen érdemes még elkezdeni rendszeresen sportolni? Ha igen, milyen mozgásformát ajánlotok?
Figyelt kérdés
Nem vagyok túlsúlyos, de szeretnék egészséges maradni, viszont még soha nem sportoltam.2023. okt. 16. 21:03
1/5 anonim válasza:
Persze. Kezd laza sétával és fokozatosan emeld a tempót és a távot. futás jó alap minden sporthoz. És vegyél egy pulzusmerő órát (huawei band 8 vagy hasonló teljesen jó erre a célra) hogy ne terheld túl magad. 220-53= 167 max pulzus amivel terhelheted a szíved pl. futás közben. Erre érdemes figyelni és az ízületekre, ezért kell a fokozatosság.
2/5 anonim válasza:
Táncolhatsz is, az is megmozgat.
3/5 anonim válasza:
Vegyél egy szobabringát és azon tekerj, közben meg nézd a kedvenc műsoraid, én is így csinálom.
A sérülés veszélye nulla, nem terheled magad agyon.
Ennek ellenére ugyan olyan egészséges, mint bármelyik sport.
Ha van lehetőséged, menj még el úszni.
4/5 anonim válasza:
Séta, gerinctorna, saját testsúlyos edzés alapjai
5/5 anonim válasza:
Szerintem a hatha jóga lenne a legjobb. Vannak egészen kezdő csoportok. Nagyon jó eredményeket lehet vele elérni, ha egészség a cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!