Minek magasztalják fel annyira a sportembereket?
Ilyen-olyan jó sportoló, szenzációs ember, stb. Csak azért mert elért valamilyen eredményt sportkarrierje során.
Közben meg ki tudja mekkora egy szemét, aki lenézően viselkedik, meg elszállt már a sok pénze miatt. Lehet hogy buta mint a föld, suliban is csak bukdácsolt, stb.
Miért kell csak azért felmagasztalni egy embert mert jó sportoló?
Persze ne feledjük hogy tisztelet a kivételnek.
Nem tudom, engem többnyire hidegen hagynak a sportolók. De attól függ...
Egy nagyon tehetséges sportolót nézni akció közben elég szórakoztató vagy érdekes lehet. Illetve inspiráló.
Nyilván ez nagyon változó, és ott is vannak mindenféle emberek.
A suliban bukdácsolás nem a legjobb példa, pont nem ez alapján kellene megítélni valakit...
Amúgy az élsportolók nagy százaléka pont nem arról híres, hogy végigbukdácsolta a sulit…
Amúgy meg azzal se tudom, hogy mi a baj, pl én végigbukdácsoltam, ma meg 150alkalmazottnak adok munkát.
2:
Szerintem kérdező arra gondolt, hogy az élsportolóknak olyan sztárkultuszt építenek, hogy a teljesítménytől független személyiségjegyeiket is idealizálják, pedig ugyanúgy lehetnek ilyen vagy olyan emberek mint bárki más.
Ez nem igaz minden terület kiválóságaira, igazából csak azon területekre, amelyek széleskörű hírességgel járnak olyan körökben is, akik nem értenek az adott területhez, és emellett kultuszt is építettek neki.
Ugyanez van pl színészekkel, énekesekkel, TV-s műsorvezetőkkel, de nincs így pl. a világ legjobb mélyépítő mernökevel, patológusaival, egyes területek legjobb kutatóival.
Biztos vagyok benne, hogy a mélyépítők közt aki sok mélyépítő ismeri a legjobbakat…
Én asztalosként ismerek rengeteg asztalos hírességet, de pl halványlila gőzöm nincs, jelenleg kik a sztár focisták… mivel soha nem érdekelt a foci.
Nyilván kisebb azon emberek száma akik sztárolják a világ legjobb mélyépítőjét, de biztos vagyok benne, hogy szakmán belül ez valamennyire jelen van.
5:
De a különbség, hogy a legjobb mélyépítőket csak mélyépítő körökben ismerik, a legjobb focistát meg sokszor szélesebb körben, és feltételezem, hogy a legjobb mélyépítőknek a többi mélyépítő nem tulajdonít szakmától független jótulajdonságokat, mert nem különösen érdekli, milyen szülő, mennyire jóképű, szereti-e a cicákat, példaértékűen viselkedik a magánéletében, stb., stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!