Szerinted a testépítők sportemberek?
Pl.
1, aki versenyekre készül kokszol, szálkásítót szed, stb.
2, aki csak úgy gyúr, koksz nélkül, hogy kinézzen valahogy.
Szerintem aki versenyszerűen sportol, az már az egészségével játszik. A súlyemelő tönkreteszi a kézizületeit, a futó a térdét, a focista meg a kosárlabdázó szívelégtelenségbe meghal, a bokszoló alzheimer korral küzd öregkorában. Persze ezek nem általános dolgok, de sokszor előfordul. És mindez a fene nagy követelmények miatt vannak. Persze nem azt mondom, hogy ne legyen valaki csúcssportoló, csak véleményem szerint megvannak ennek a "hivatásnak" is a veszélyei.
Visszatérve a testépítőkre.... természetesen sportemberek, amennyiben nem kokszolnak. Bár én még nem láttam olyan testépítőt, aki ne nyomatott volna valamit.
Előző hozzászóló:
Versenyszerűen sportolni nem azonos az élsporttal. Nagyon sok sportágban van futottak még kategória is, szerintem a versenyszerűen sportolás annyit jelent, hogy néhanapján az ember elmegy versenyre, és ott nem feltétlenül az élmezőnnyel, hanem a hozzá hasonló szinten lévőkkel méri össze a tudását.
Amúgy ha a gyúrás sport, akkor a nehéz fizikai munka is annak számít, mert az is mozgás és az is megerőltető. Én éppen ezért nem tartom annak, hanem szépítkezésnek inkább. De mondjuk sokan a túrázást, teljesítménytúrázást is sportnak tartják, én nem tartom annak, pedig sokat túrázok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!