Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A sétálásnak valóban ennyi...

A sétálásnak valóban ennyi pozitív hatása van?

Figyelt kérdés

Csak úgy kíváncsiságból megnéztem, hogy a lépésszám/sétálás milyen jótékony hatással bír és mennyi lépésszám az, amit minden embernek meg kellene tennie 1 nap.

Rengeteg pozitív hatásról olvastam, de azon lepődtem meg a legjobban, hogy már napi 8000 lépés is rettentő pozitív hatással van a szívre, keringésre, izületekre, konkrétan mindenre.

Akkor én a napi 20.000 lépésemmel jelentősen hozzájárulok, hogy egészséges maradjak? Már lassan 1 éve minden nap 20.000 lépésem van átlagban, de mindig kalóriaégetésként tekintettem rá.

2023. jún. 12. 18:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
18%
Badarság, egészség. Ki egészséges már manapság? Ez csak egy humbuk, amit elhitetsz magaddal.
2023. jún. 12. 18:59
 2/16 anonim ***** válasza:
86%

"én a napi 20.000 lépésemmel jelentősen hozzájárulok, hogy egészséges maradjak?"

Igen, abszolút.

2023. jún. 12. 19:19
 3/16 anonim ***** válasza:
11%
Gondolom figyelsz mindig, hogy ne a sarkadsal érkezz, kíméled az ízületeidet, gelyes testtartással mész... 😃 szóval nem, semmi sem egészséges, és csak a halál biztos.
2023. jún. 12. 19:19
 4/16 anonim ***** válasza:
0%
Van jótékony hatása, de nem kell túlmisztifikálni.
2023. jún. 12. 20:04
 5/16 anonim ***** válasza:
0%

1:

Én egészséges vagyok.

2023. jún. 12. 21:13
 6/16 anonim ***** válasza:
34%

Mondjuk egészséges embert nagyon, nagyon keveset ismerek, valóban.

Én ezért is jobban szeretem egészségi állapotnak nevezni, amin bizony mindannyian javíthatunk.

Aki erősen túlsúlyos, vagy szívműtét után van, vagy 70 éves, vagy terhes, annak biztosan sokat számít a séta.

Azonban egyébként szerintem nulla.

Pláne ha a 10.000 lépés egyhelyben álló, picit lépdelő munkával jön össze. Vagy elandalog az ember a megállóba, elandalog az irodába, onnan a menzára, vissza az irodába, vissza a megállóba, haza.

Én a múltkor néztem, hogy séta során a max pulzuson 50%-át is csak a séta 40%-ában értem el.

Amúgy a lépésszám.... hát nem tudom.

Nekem jelenleg 3.648, de 2 órán át (bicaj, úszás, bicaj) volt az átlagpulzusom a max 65%-a, néha egy-egy időre a 85%-a is és sokkal több izmot mozgattam át.

Kilokalóriára így is minimális, nemhogy 2 óra séta....

Persze hegyre fel, többszáz vagy ezer méter szintkülönbséggel is más!!

2023. jún. 12. 21:44
 7/16 anonim ***** válasza:

6:

5-ös vagyok. Nyilván túloztam, mert senki sem tudhatja magáról biztosan, hogy teljes mértékben egészséges, hiszen diagnosztizálni csak betegségek véges számára lehet, és azt sem 100%-osan. De én legjobb tudomásom szerint egészséges vagyok.

A gyaloglás jellemzően alacsony pulzuson végzett tevékenység, ami nem baj, merr nem kell feltétlenül magas pulzuson mozogni, hogy érjen valamit egészségileg. Futni is 80%-ban alacsony pulzustartományban érdemes, ott persze nem 40-50%, de 50-70% között mondjuk. Abban persze egyetértek, hogy a lépésszám nem jó mutató, tekintve hogy 10 ezer lépés nem mindegy, hogy lassan, síkon, vagy mondjuk hegyekben, meredek és nehéz terepen történik. Ausztriában mutatok én olyan 10 ezer lépést, hogy a legtöbb ember meg se tudja csinálni, de aki igen, annak 1 hétig izomláza lesz utána.

2023. jún. 13. 08:15
 8/16 anonim ***** válasza:
50%

7

Maradjunk annyiban, hogy vagy terhesség, betegség, egyéb állapot áll fenn, vagy nagyon tápos, akinek síkon séta ér valamit vagy érzi egyáltalán, hogy mozgott.

2023. jún. 13. 08:41
 9/16 anonim ***** válasza:
Meg akkor úgy fogalmazok, hogy csak mutatóban ismerek olyat, akinek nincs diagnosztizált krónikus betegsége, vagy legalábbis mindennapos, zavaró szintű tünetei. Nagyon minimálisan ismerek ilyet.
2023. jún. 13. 09:44
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

8:

Nagyon nem igaz, bárkinek hasznos a séta egészségmegőrzés szempontjából. Főleg hogy a legtöbb ember pénzt és időt szán arra, hogy a lehető legkevesebbet kelljen sétálnia, pl. simán vár 5 percet egy buszra, villamosra, mikor kevesebb mint 5 percalatt megtenné azt az 1 vagy 2 megállót, vagy ugyanígy vár a liftre.

9:

Én meg megdöbbentem, mikor Covid kapcsán kiderült, hogy 54%-nak van diagnosztizált krónikus betegsége, mert a környezetemben sokkal kevesebbnek van mint nincs.

2023. jún. 13. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!