El akarok kezdeni edzeni elég vékony vagyok 57 kg és akarok egy kis súlyt és izmot. Kérdésem hogy egy ilyen 80 g fehérje elég lenne e naponta?
Hasonló kaliberű vagyok, mint te.
Nekem eddig kivétel nélkül minden személyi edző azt mondta, hogy az első 2-3 hónapban teljesen felesleges bármilyen táplálék kiegészítő szedése.
Ami ilyenkor fontos:
1.Szoktasd hozzá a szervezeted a rendszeres mozgáshoz
2.Tanuld meg helyesen elvégezni a gyakorlatokat, alakítsd ki a saját edzeni rutinod
3.Táplálkozz normálisan.
Ilyen testalkatnál már a rendszeres mozgás + étkezés is viszonylag gyorsan, elég látványos eredményt hoz.
Dehogy karcsú.
Az, hogy tápkieget szedünk, nem azt jelenti, hogy ezzel kell pótolni a fehérje és egyéb mikrotápanyagok teljes napi bevitelét.
Akkor úgy lődd be, hogy a 80 gramm legyen a minimum. Annál véletlen sem legyen kevesebb.
Viszont ha te szeretnél izomtömeget felszedni, ahhoz étkezni kell. Ha mondjuk neked kell 2300 kalória és a többlet +300, akkor az napi 2600 kcal (ez csak egy random illusztrációs érték). Ha te ennyi ételből nem tudsz bevinni por nélkül (aminek kilója 10ezer ft) minimum 80-90gramm fehérjét, akkor újra kell szervezni az étkezésed, mert rossz.
a 2-es válaszon felnevettem :D
80g elég karcsú, de 85g már jó.
nyilván azon az 5g fehérjén fog múlni minden :DDD
Elég lesz a 80g naponta, próbálj meg minél fehérjedúsabb ételeket fogyasztani és fehérje port csak akkor ha nincs meg a napi szükséglet, szóval ne arra alapozz.
Illetve ha tej allergiád van/volt, akkor vannak tejmentes fehérjék is pl. a marha és a növényi vegán fehérjék, utóbbi kettő közül nekem a marha protein jött be, mert kevésbé puffasztóbb, mint a növényi fehérjék.
Ui.: a fehérjének semmi rossz hatása nincsen, ha csak nem viszed extrán túlzásba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!