Hogyan változtassak a helyzeten?
33 éves féfi vagyok, átlagos magassággal (172 cm), viszont ehhez képest vékony testalkattal (jelenleg olyan 60 kiló körüli a súlyom), amin szeretnék változtatni, mert ez nem jól van így - legalábbis szerintem. Éppen emiatt fikáz szinte mindenki a környezetemben, mondván egyek többet, mert biztosan azért vagyok ilyen sovány, mert nem táplálkozom eleget (ez persze nem igaz, hiszen naponta 4, deolykor még 5 alkalommal is eszem, csak éppen nem hízok egy dekát sem...). Ennek a "problémának" az okán jártam már orvosnál is, de az ott elvégzett vizsgálatok eredményei azt mutatták ki, hogy nincs semmi bajom, egyszerűen ilyen az alkatom...
Nem iszom, nem dohányzom, sőt még kábítószerrel sem élek, így nem tudom mi lehet az oka annak, hogy alig hízok, viszont ha fogyásról van szó, akkor az úgy megy, mint a karikacsapás... (néhány évvel ezelőtt megtörtént az velem, hogy kevesebb, mint fél év alatt 8 kilót fogytam, s ezt úgy, hogy közben ugyanúgy étkeztem, mint most...)
Az lenne tehát a kérdésem, mit tegyek azért, hogy változtassak a kinézetemen? Érdemes-e kipróbáljam az edzőteremben való járást, s az ott elvégzett tréningezést vagy sem?
Az, hogy hányszor eszel naponta, semmit nem jelent.
Akár edzőteremben edzés, akár másfajta sport segíthet megfelelő étrenddel. Magában az, hogy eljársz edzeni, nem fog hízlalni, nem is értem hogyan gondolod.
Nézd meg mit és mennyit eszel. Fogsz egy kalóriaszámláló alkalmazást, beírogatod mit, mennyit eszel, mennyit sportolsz és máris meglátod, hogy mi a gond.
Természetesen nem mindenkinek ugyanolyan az anyagcseréje, lehet, hogy neked gyorsabb, de sportolás és megfelelő táplálkozás segíthet.
"mert ez nem jól van így"
Mi nincs jól így? Sovány, egészséges férfi vagy. Sportolj olyat, amihez kedved van, de nem kell feltétlenül nehezebbnek lenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!