Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A nők többsége képtelen...

A nők többsége képtelen fekvőtamaszozni?

Figyelt kérdés

Járok egy csoportos edzésre, ahol néha van fekvőtamasz is, és azt vettem észre, hogy az összes nőnek lent van a térde, pedig sportos csajoknak néznek ki, más gyakorlatokban kifejezetten erősek. Nem, vagy csak alig-alig sportoló női ismerőseim magabiztosan állítják, hogy 1 szabályos fekvőtamaszt sem tudnak megcsinálni. Egy kifejezetten vékony, de sportos nőről azt hittem volna, hogy könnyedén emelgeti a pehelysúlyát. Persze láttam már nőt normálisan fekvőtamaszozni, de nem sokat.

Ennyire játszik itt a női fizikai testalkat, vagy csak kicsi a mintavételem?

2023. máj. 19. 20:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
62%
Az igazság inkább az, hogy az ilyen "csoportos edzéseken" sajnos csak csoportos bohóckodás folyik, nem minőségi sportképzés. Ahol nincs minőségi sportképzés, nem tanítanak meg mozogni, mobilizálni, erőt kifejteni, teljesíteni, ott nem kell csodálkozni, hogy a 45 éves Kovácsné Évike tíz hónap alatt nem jut előrébb a térdelő fekvőtámaszról.
2023. máj. 19. 21:08
 2/11 A kérdező kommentje:
#1 értem, részben igaz, de ez nem teljesen válasz a kérdésre, mert ha a csoportos bohóckodáson résztvevőknek nem megy, akkor mégis mennyire menne a többségnek, akik még bohóckodni sem járnak? Amúgy nem csak 45 éves asszonyokról beszélek, sőt, ennél fiatalabb a korosztály, 20-40 közöttiek.
2023. máj. 19. 21:28
 3/11 anonim ***** válasza:
94%

Menj le egy box edzésre (igazi egyesületi ökölvívó edzésre, nem fitnesz kick-boxra), minden lány tud fekvőtámaszozni. Menj le egy erőemelő/súlyemelő privát-terembe, minden lány tud fekvőtámaszozni. Menj le egy úszó szakosztály erőnléti tréningjére, minden lány tud fekvőtámaszozni. Menj le egy "Tóth János funkcionális cardio&strength cross csoportos edzésre", egy lány se tud fekőtámaszozni. Milyen érdekes.

Amúgy meg hogy nem sportoló lányok körében mennyire általános, hogy nem tudnak fekvőtámaszozni, az minden bizonnyal nagyon általános. A nulla fizikai aktivitással rendelkező tömegek nem hogy egy szabályos fekvőtámaszt nem tudnak megcsinálni, hanem egy kanapét nem tudnak gerincsérv nélkül arrébb tolni, és ez sajnos a férfiak körében is elmondható, nem csak a nők körében.

2023. máj. 19. 21:36
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
A legtöbb férfi ismerősöm se tudna szabályosan, a 40 fölöttiek legalábbis. Amúgy amikor valaki térdelve, de szabályosan csinálja az fényévekkel jobb mint nulla mozgástartományban pumpálgatni
2023. máj. 19. 21:55
 5/11 anonim ***** válasza:
81%
Hármasnál a pont, 10 évig harcművészetet edzettem, a feketeöves vizsgámon 70 fekvőt kellett lenyomni, a fiúknak 100at. Azt nem mondom, hogy kellemes volt, de meg tudtam csinálni, és nem térdelve, nem kitolt seggel, hanem szabályosan. Aztán kimaradt az életemben pár év sport, most súlyzós edzéseket csinálok, és most sem okoz gondot a fekvőtámaszozás, fekvenyomás sem. Utóbbit nyilván nem 50-60 kilóval kezdtem, mint egy pasi, hanem csak rúddal, de pár hónap alatt eljutottam a saját testsúlyomig. Szóval megy az nekünk is, csak csinálni kell.
2023. máj. 20. 07:34
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#5 ha a csajoknak 70 fekvőt kellett lenyomni, a pasiknak pedig 100-at,akkor kijelenthető, hogy, hogy az ilyen erőnléti, saját testsúlyos edzéseket tekintve a nőknek azért 2/3 részben illene hozniuk azt a teljesítményt, mint a férfiaknak?

Középiskolában férfi osztálytársaim többsége azért 15-20 fekvőt megtudott csinálni, a nők meg néhány darab úton kihullottak, már ha egyáltalán egyet tudtak csinálni. Akkor ez tulajdonképpen azért volt, mert a nők kevesebbet mozognak, plane erőnléti sportokat nem végeznek, így kevésbé voltak formában?

2023. máj. 29. 10:58
 7/11 anonim ***** válasza:
68%
Maradjunk annyiban, hogy a 15-20 fekvő egy pasitól éppúgy nulla teljesítmény, mint a nulla fekvő a csajoktól. 100 ról már lehet arányosítani, de kisebb számokkal már nehezebb. Pl ugyanezen a vizsgán a srácoknak egy téglát kellett ököllel eltörni, a lányoknak 3 deszkát kézéllel, ott se lehet százalékosítani.
2023. máj. 29. 11:21
 8/11 anonim válasza:
74%
Szerintem sok gyakorlással a nők is tudnának,csak nehéz és nem kitartóak szerintem. Mondjuk nekem alapból erősebb alkatom van(széles váll, hosszú karok), úgy hogy sohasem sportoltam. 5-öt tudok egyhuzamban megcsinálni, de már a 4-nél nagyon remegek :D de ha mindennap csinálok egy párat, utána mindig könnyebb, ha nem esek ki a ritmusból. Lehet azert is megy nehezen nekem is, mert 76 kg vagyok :D
2023. aug. 6. 13:58
 9/11 anonim ***** válasza:
74%
"erősebb alkatom van" "5-öt tudok megcsinálni" marattál volna csendben inkább
2023. aug. 6. 18:22
 10/11 anonim válasza:
100%

#8 5-öt tudsz megcsinálni, de erősebb alkatod van XDDD

Ami nem megy ink ne erőltesd

Lány osztálytársaim 20-at simán megcsinálnak és semmi kigyúrt alkat meg semmi....

2023. aug. 7. 06:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!